Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

 

Στις φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς. Ο κ. Παππάς θα οδηγηθεί στην πτέρυγα που βρίσκονται ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής Γιάννης Λαγός.

Μέχρι και λίγα λεπτά πριν από τις 6 το απόγευμα βρισκόταν στη γραμματεία των φυλακών για τις προβλεπόμενες διαδικασίες: το «άνοιγμα» του φακέλου του, την αφαίρεση των προσωπικών αντικειμένων, τη φωτογράφιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost ο Χρήστος Παππάς θα φιλοξενηθεί σε κελί που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από εκείνο στο οποίο τοποθετήθηκαν ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Γιάννης Λαγός. Ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία να μείνει μαζί τους, όμως δεν χωράει τρίτο κρεβάτι στο χώρο.

Κατά τη διάρκεια της «εισαγωγής» του ο Χρήστος Παππάς παρέμενε ήρεμος.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, κανένας από τους τρεις έγκλειστους της Χρυσής Αυγής δεν έχει απωλέσει μέχρι στιγμής την ψυχραιμία του αν και δείχνουν λιγο... «μουδιασμένοι» από την εξέλιξη. Το πιο ακμαίο ηθικό διατηρεί ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος που κατά τη διάρκεια της νύχτας «έδινε θάρρος» στο Γιάννη Λαγό.

Η μεταγωγή του έγινε με τζιπ της Αντιτρομοκρατικής και η αυτοκινητοπομπή ακολούθησε την ίδια διαδρομή με την χθεσινή, όταν οδηγήθηκαν στις φυλακές ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Γιάννης Λαγός. Κλειστοί παρέμειναν όλοι οι κεντρικοί δρόμοι από τη ΓΑΔΑ μέχρι τον Κορυδαλλό.

Ο Χρήστος Παππάς κρίθηκε προφυλακιστέος το βράδυ της Πέμπτης, μετά τη μαραθώνια απολογία του στον ανακριτή, όπου μεταξύ άλλων, δήλωσε πως η δίωξη του είναι «πολιτική» και αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.

Bγαίνοντας από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο βουλευτής φώναξε προς το μέρος των δημοσιογράφων: «Ζήτω η Ελευθερία. Ζήτω η Χρυσή Αυγή. Δεν τελειώνει η Χρυσή Αυγή. Χείμαρρος θα γίνει να πνίξει τους προδότες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απόφαση για την προφυλάκισή του έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκε εγκαίρως ενώπιον των διωκτικών αρχών.

Τους τρεις κρατούμενους θα φρουρούν δύο άνδρες σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ένας εντός και ένας εκτός του κτιρίου.

Στο δρόμο για το Μαλανδρίνο ο Πατέλης- Στη Θήβα η ανθυπαστυνόμος


Την ίδια στιγμή, ο Γ. Πατέλης ήδη ταξιδεύει για τις φυλακές του Μαλανδρίνου όπου, κατά πάσα πιθανότητα, θα «συγκατοικήσει» με τον καθ'ομολογία του δράστη της δολοφονίας Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά.

Η προφυλακισμένη ανθυπαστυνόμος μεταφέρθηκε από νωρίς το μεσημέρι στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα.