Τα γραμματόσημα που έχουν εκδοθεί από το 1927 έως και σήμερα και αφορούν στο Άγιο Όρος παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση του διοργάνωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και η Ιερά Κοινότης Αγίου Όρους στο χώρο της Παλαιάς Βουλής.

Ειδικότερα, με αφορμή την έκδοση της αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων «100 χρόνια από την Ενσωμάτωση του Αγίου Όρους στην Ελλάδα», που κυκλοφορεί από την Πεμπτη, έγινε μια αναδρομική παρουσίαση των γραμματοσήμων με όλες τις παραστάσεις από το Άγιο Όρος.

O εκπρόσωπος της Ιεράς Επιστασίας της Κοινότητας του Αγίου Όρους Πατήρ Ιερώνυμος Σιμωνοπετρίτης μιλώντας στην εκδήλωση ανέφερε: «Η Ιερά Κοινότης, βλέποντας την επιτυχία και την απήχηση τις οποίες είχαν στο ευρύ κοινό όλες οι μέχρι τώρα σειρές των ελληνικών γραμματοσήμων με θέμα το 'Αγιο Όρος, με πολλή χαρά αποδέχθηκε την πρόθεση των Ελληνικών Ταχυδρομείων να συμβάλουν στον εορτασμό της βαρυσήμαντης επετείου των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση του Αγίου Ορους με την Ελλάδα με την έκδοση της ομώνυμης αναμνηστικής σειράς».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Κ. Μελαχροινός επεσήμανε πως τα ελληνικά ταχυδρομεία, στα 185 χρόνια της ιστορίας τους, έχουν αγκαλιάσει όλα τα μεγάλα γεγονότα της ελληνικής ιστορίας. «Σφράγισαν κάθε ανάσα της ελληνικής ψυχής, συνδέθηκαν με το περιβάλλον στο οποίο κυοφορήθηκαν οι σταθμοί του μεγάλου ελληνικού ταξιδιού. Ταυτίστηκαν με τους καημούς, τις χαρές και τις λύπες της ελληνικής κοινωνίας εν μέσω πολέμων, αναταραχών, αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Τα ελληνικά ταχυδρομεία αποθανατίζουν τις καίριες στιγμές της ιστορίας για χάρη των μελλοντικών γενεών», είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως όλα τα φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το κεντρικό φιλοτελικό κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού-100 38 ΑΘΗΝΑ) και από τα ταχυδρομικά καταστήματα μέχρι εξαντλήσεως. Εξαιρούνται οι Φ.Π.Η.Κ. που θα αποσυρθούν στις 2 Οκτωβρίου 2014.