Τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα θα παραδώσει, αύριο, στο Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (Ε.Σ.Ε.Π.Α.) ο εντεταλμένος της κυβέρνησης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για την Ελληνογερμανική Συνέλευση και κοινοβουλευτικός υφυπουργός του ομοσπονδιακού υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ.

Ο κ. Φούχτελ, ο οποίος θα βρίσκεται το Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα, θα παραδώσει στο Ε.Σ.Ε.Π.Α. τα τέσσερα οχήματα - που δωρίζονται ή διατίθενται, σε πολύ χαμηλή τιμή, και προέρχονται από την κοινότητα Schömberg της Βάδης/Βυρτεμβέργης και από τις πόλεις Kelkheim και Neu Isenburg της Έσσης (δύο οχήματα) - στις 5 αύριο το απόγευμα, στον Λευκό Πύργο.

Τα πυροσβεστικά οχήματα μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα από πυροσβέστες της κοινότητας Schömberg καθώς και από τον Σύλλογο "Φίλοι του Ε.Σ.Ε.Π.Α.", o oποίος με την υποστήριξη του κ. Φύχτελ και του Ραλφ Άκερμαν, περιφερειακού διευθυντή της της Πυροσβεστικής του Offenbach, είχε φροντίσει και για την απόκτηση των οχημάτων από το κρατίδιο της Έσσης.

Ο κ. Φούχτελ θα παραδώσει επίσης στο Ε.Σ.Ε.Π.Α. 17 σακίδια διάσωσης για περιπτώσεις πυρκαγιάς δασών, μια σημαντική δωρεά της κλινικής "Bavaria Klinik Kreischa".

Στην τελετή παράδοσης θα παραστούν, από ελληνικής πλευράς - μεταξύ άλλων - ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Βασίλης Τουλίκας, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Κωνσταντίνος Κοκκολάκης, ο υπαρχηγός του Ε.Σ.Ε.Π.Α. Νίκος Φτιάκας, εθελοντές πυροσβέστες κ.ά.