Ευρείας κλίμακας αστυνομικές εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες καθ όλη την διάρκεια της ημέρας στους νομούς Λάρισας και Καρδίτσας στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας σε καταυλισμούς ΡOMA και επιχειρήσεις αγοράς – εμπορίας – ανακύκλωσης μετάλλων.

Στο πλαίσιο των εξορμήσεων συνελήφθησαν συνολικά 16 άτομα για διαφορά αδικήματα, όπως παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και όπλων.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και 4 μέλη εγκληματικής οργάνωσης διάπραξης κλοπών Ι.Χ. φορτηγών, η οποία εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 13 συνολικά οικίες κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 65 κιλά χαλκού, 111 ναρκωτικά δισκία, 3 κυνηγετικά όπλα, 10 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πλήθος εργαλείων και εξαρτημάτων αυτοκινήτου κ.α.

Στις εξορμήσεις συμμετείχαν 44 συνολικά συνεργεία με 188 αστυνομικούς από τις κατά τόπους Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Δίωξης Ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στους κατά τόπους αρμόδιους Εισαγγελείς.