Αναπτυξιακά και τουριστικά οφέλη αλλά και μεγάλη αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού φόρτου της Χαλκιδικής ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα η ολοκλήρωση του οδικού δικτύου της Κασσάνδρας.

Το έργο αφορά ουσιαστικά τη συνέχιση του οδικού δικτύου που κατασκευάζεται στην Ποτίδαια μέχρι και την Αγία Παρασκευή στην άκρη του πρώτου «ποδιού».

Η μελέτη που παρουσιάστηκε σήμερα από τους μελετητές στους τοπικούς φορείς προβλέπει τη συνέχιση του οδικού δικτύου μετά την Ποτίδαια κατά μήκος της κορυφογραμμής της περιοχής, με ενδιάμεσους κόμβους. Ο πρώτος από τη μία πλευρά θα οδηγεί στο Πολύχρονο και από την άλλη στο Κασσανδρινό και ο δεύτερος από τη μία πλευρά στη Χανιώτη και από την άλλη στη Νέα Σκιώνη. Ο δρόμος θα οδηγεί στην Αγία Παρασκευή και από εκεί θα διακλαδώνεται από τη μία πλευρά προς την περιοχή του Πευκοχωρίου και από την άλλη προς την πλευρά του Ποσειδίου.

«Η σημασία του έργου είναι τεράστια καθώς η οδική αυτή σύνδεση έχει μεγάλη αναπτυξιακή διάσταση. Το συνολικό οδικό δίκτυο θα εξυπηρετεί τουριστικά τις περιοχές, θα αποσυμφορήσει το οδικό κύκλωμα της Κασσάνδρας, σηκώνοντας το μεγαλύτερο μέρος του οδικού φορτίου, θα δώσει πολύ περισσότερες δυνατότητες προσέγγισης της περιοχής από επενδυτές» σχολιάζει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος.

Ωστόσο ως προς τον χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης του έργου, ακριβείς προβλέψεις δεν είναι ακόμη διαθέσιμες καθώς για κάτι τέτοιο απαιτείται αρχικά η ολοκλήρωση της μελέτης και στη συνέχεια η ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το επόμενο ΕΣΠΑ, το λεγόμενο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης για την περίοδο 2014-2020.