«Οι πολιτικοί πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν δικαιούνται να παίζουν πολιτικά παιχνίδια σε βάρος της Δικαιοσύνης» ξεκαθάρισε η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου μιλώντας  στην εκπομπή «Κόντρα στο Μνημόνιο» (Kontra Channel) και στους δημοσιογράφους Νίκο Παναγιωτόπουλο και Γιάννη Μούτσο.

Η κ. Θάνου προχώρησε σε καταγγελίες για προσπάθεια επηρεασμού των δικαστικών αρχών, αναφορικά με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής,  από συγκεκριμένη μερίδα δημοσιογράφων και τόνισε ότι «ο έλεγχος στη Δικαιοσύνη θα πρέπει να γίνεται με επιστημονικά επιχειρήματα και όχι με φράσεις όπως παραλογισμός – επικίνδυνη απόφαση. Με τέτοια αυθαίρετη κριτική πλήττεται η αξιοπιστία της Δικαιοσύνης. Πρόκειται για συμπεριφορά απολύτως ανεπίτρεπτη που βρίσκεται στα όρια της νομιμότητας».

«Πρέπει να στηρίζουμε τους Δικαστές και όχι να τους πυροβολούμε» τόνισε η κα Θάνου υπογραμμίζοντας πως η πολιτεία δεν υποστηρίζει το έργο τους γιατί για παράδειγμα οι 2 εισαγγελείς και οι 2 ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής έχουν μόνο μία γραμματέα!

Σύστησε αυτοσυγκράτηση από όλους καθώς όπως είπε: «οι κατηγορούμενοι εξακολουθούν να είναι υπόδικοι».