Τέλος μπαίνει στην ταλαιπωρία των μαθητών απομακρυσμένων περιοχών του νομού Αχαϊας μετά τη δέσμευση του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γρηγοράκου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα ότι τη Δευτέρα θα περάσει τροπολογία στη Βουλή με την οποία θα παρατείνεται η περσινή σύμβαση με τους μεταφορείς της Αχαΐας και άρα θα πληρωθούν και θα ξεκινήσουν την μεταφορά των μαθητών.

Τη δέσμευση ανέλαβε αρχικά ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γρηγοράκος σε συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί μαζί του ο Περιφερειάρχης κ. Απ. Κατσιφάρας και ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Γρηγ. Αλεξόπουλος , συνοδευόμενοι από την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων γονέων των Σχολείων της Αχαΐας κα Δήμητρα Πανίτσα και από εκπροσώπους όλων των Ενώσεων Γονέων της Αχαΐας.

Κατά την συνάντηση οι εκπρόσωποι των γονέων εξέθεσαν με τον πιο απόλυτο τρόπο στον κ. Υφυπουργό την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο νομό, από την μη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους και ζήτησαν την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Οι κ.κ. Κατσιφάρας και Αλεξόπουλος ανέλυσαν στον υπουργό τα διαδικαστικά προβλήματα σε σχέση με την ανανέωση της σύμβασης με τους μεταφορείς και ζήτησαν τη νομοθετική ρύθμιση του θέματος προκειμένου να πληρωθούν οι μεταφορείς και να προσέλθουν για την υπογραφή της νέας σύμβασης ώστε να αρχίσει η εκτέλεση των δρομολογίων της μεταφοράς των μαθητών.

Από τη πλευρά του ο κ. Υπουργός, αναγνώρισε το δίκαιο των γονέων και τη σοβαρότητα του προβλήματος και υποσχέθηκε να καταθέσει άμεσα στη Βουλή σχετική τροπολογία, δίνοντας μάλιστα στους υπηρεσιακούς παράγοντες την εντολή προκειμένου να συντάξουν το κείμενο.

Οι εκπρόσωποι των γονέων επανέλαβαν ότι αν δεν επιλυθεί το πρόβλημα μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα στις επόμενες ημέρες, τότε θα προχωρήσουν σε δυναμικότερες ενέργειες και κινητοποιήσεις.