Αποφασισμένοι να βγούνε στους δρόμους, εφόσον δεν δοθούν σύντομα λύσεις στα σοβαρά θέματα που καίνε τον αγροτικό κόσμο, είναι οι αγρότες της Αμαλιάδας και της ευρύτερης περιοχής που χθες το βράδυ έδωσαν δυναμικό «παρών» στην σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αγροτικός Σύλλογος Αμαλιάδας στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Τα θέματα που απασχόλησαν τους αγρότες, ήταν τα προβλήματα που αυτή τη στιγμή ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο, όπως η καθυστέρηση της επιστροφής ΦΠΑ και του φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο, η εξοντωτική φορολόγηση των αγροτεμαχίων, οι αποζημιώσεις που δεν έχουν δοθεί και αντιστοίχως τα απανωτά χαράτσια που έχουν κυριολεκτικά διαλύσει την αγροτιά. Ο κ. Αντωνάτος έκανε μια σκληρή τοποθέτηση, αναφέρθηκε σε όλα τα παραπάνω, αναφορικά με την επιστροφή ΦΠΑ ζήτησε να επιστραφεί  τώρα στους αγρότες ποσόν ίσο με το πλαφόν μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση, γιατί στην Αμαλιάδα πάνω από 300 αγρότες περιμένουν μάταια και έχουν φτάσει στα όρια της φτώχειας, με αποτέλεσμα να μην έχουν να πληρώσουν ούτε το ΟΣΔΕ.

Έτσι, χθες μετά από μακρά συζήτηση, αποφασίστηκε να δώσουν μια μικρή παράταση μέχρι το τέλος του μήνα για να επιλυθούν κάποια από τα σοβαρά αγροτικά θέματα και στο επόμενο Δ.Σ του Αγροτικού Συλλόγου Αμαλιάδας, εφόσον δεν έχει γίνει τίποτα, θα κατέβουν με τα τρακτέρ στους δρόμους. « Μαζί θα καλέσουμε και όλους τους πολίτες, γιατί το πρόβλημα της ανέχειας είναι γενικό. Δεν αντέχουμε άλλο» κατέληξε ο κ.Αντωνάτος.