Η Χρυσή Αυγή έχει διασυνδέσεις με ακροδεξιές ομάδες στη Γερμανία. Αυτό αναφέρει έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών στο οποίο τονίζεται ότι μία από αυτές είναι το Εθνικό Κόμμα, NPD, το οποίο έχει επαφές με παρόμοια σχήματα σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle στο έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται ότι «υπάρχουν μεμονωμένες επαφές μεταξύ της Χρυσής Αυγής και του NPD». Μάλιστα το έγγραφο αυτό αφορά απάντηση σε κοινοβουλευτική ερώτηση του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) που κατετέθη τον περασμένο Μάρτιο. Σύμφωνα με το έγγραφο, οι σημαντικότεροι εταίροι του NPD είναι τα σχήματα των ομοϊδεατών του στην Ολλανδία, την Ισπανία, την Τσεχία, την Ουκρανία και την Ουγγαρία.

Το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει επίσης ότι δεν έχει επιβεβαιωμένα στοιχεία που να καταδεικνύουν ότι το ελληνικό κόμμα έχει βάλει «πόδι» στη Γερμανία. Δεν διαθέτει επίσης στοιχεία για τον αριθμό των οπαδών του στη χώρα. Ωστόσο, το υπουργείο έχει πληροφορίες για μεμονωμένες επαφές της Χρυσής Αυγής, όχι μόνο με το NPD αλλά και με άλλες συλλογικότητες του ακροδεξιού χώρου, μεταξύ αυτών και με το νεοναζιστικό δίκτυο «Freie Netzwerk Süd». 

Εξάλλου όπως αναφέρει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, «η ενίσχυση των ακροδεξιών κομμάτων δεν συνιστά φαινόμενο, που περιορίζεται στην Ελλάδα».