Η σύλληψη του πρώην διοικητή Ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα δεν θα είναι η μόνη περίπτωση υψηλόβαθμου αστυνομικού που συνεργάζεται με την Χρυσή Αυγή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στο στόχαστρο των αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων έχουν μπει και άλλοι ανώτεροι αξιωματικοί.

Σχετικά με τον εν λόγω αξιωματικό που κρίθηκε προφυλακιστέος από τον εισαγγελέα, οι αστυνομικοί της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων διαπίστωσαν κατά την έρευνα που έκαναν πως ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. δεν ερευνούσε καταγγελίες μεταναστών για επιθέσεις που είχαν δεχθεί αλλά και ανάλογες αναφορές ελλήνων εις βάρος μεταναστών.

Το αποτέλεσμα ήταν κάτοικοι της περιοχής να απευθύνονται πλέον στους επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στην περιοχή προκειμένου να λύσουν το πρόβλημα που είχαν με τους μετανάστες. Έτσι, οι καταγγελίες των μεταναστών για ρατσιστικές επιθέσεις έμπαιναν στο αρχείο.

Σημειώνεται πάντως πως πριν από ένα χρόνο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Τσουκαλάς είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Νίκο Δένδια και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα καταγγέλλεται συστηματικά τουλάχιστον για τη βάναυση μεταχείριση μεταναστών, την πρακτική της σύλληψης των μαρτύρων ρατσιστικών επιθέσεων και τη συγκάλυψη εγκλημάτων σε βάρος τους».

Το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, αναμένεται να κάνει και άλλες έρευνες για διοικητές αστυνομικών τμημάτων ή υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας οι οποίοι πιθανό να έχουν ύποπτες σχέσεις με την Χρυσή Αυγή αλλά και να εμπλέκονται σε παράνο0μη οπλοκατοχή.

Όλα αυτά φυσικά στο πλαίσιο της επαναξιολόγησης όλων των καταγγελιών που έχουν γίνει το τελευταίο χρόνο σε βάρος αστυνομικών και άλλων προσώπων και έχουν μείνει στα… συρτάρια. Δεν αποκλείεται λοιπόν να ακολουθήσει νέο κύμα συλλήψεων αστυνομικών ακόμα και στελεχών της Χρυσής Αυγής το προσεχές διάστημα. Στο επίκεντρο εξάλλου μετά τις τελευταίες εξελίξεις βρίσκονται καταγγελίες που έχουν γίνει στο παρελθόν από ΜΚΟ και συλλόγων που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των αλλοδαπών στη χώρα μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι καταγγελίες της  πακιστανικής κοινότητας, αλλά και της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ). Την ίδια ώρα, δεκάδες έρευνες γίνονται στην Επικράτεια για τον εντοπισμό χρυσαυγιτών που εμπλέκονται σε παρανομίες ενίοτε σε συνεργασία με αστυνομικούς.

Παράλληλα, η Αντιτρομοκρατική συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις έρευνες σε όλη την Ελλάδα για τον εντοπισμό των σημείων που έχουν κρυφτεί τα οπλοστάσια της Χρυσής Αυγής.

ΑΝ. ΓΑΛ.