Νέο κύκλος ερευνών για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, μετά την προφυλάκιση του αρχηγού της οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου, του υπαρχηγού Χρήστου Παππά και του βουλευτή Γιάννη Λαγού, φαίνεται να ανοίγει από την αντιτρομοκρατική και τη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο νέοι μάρτυρες πέρασαν από τα γραφεία ανακριτών και εισαγγελέων, προκειμένου να μιλήσουν για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Φέρεται να μιλούν με συγκεκριμένα ονόματα, για συγκεκριμένους βουλευτές της Χ.Α. που δεν έχουν αντιμετωπίσει έως σήμερα κάποια κατηγορία, καθώς και για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

Εν τω μεταξύ, ομολογία με σαφή αναφορά σε κάλεσμα μελών της τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, μισή ώρα πριν από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έκανε ο αποκαλούμενος ως «απόστρατος» που παραδόθηκε στις Αρχές την Παρασκευή και αφέθηκε ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Φέρεται, λοιπόν, απολογούμενος στον ανακριτή, να υποστήριξε ότι το επίμαχο βράδυ έγινε κάλεσμα σε «τάγμα εφόδου» στις 11.00 πριν, δηλαδή, από την δολοφονία του Φύσσα.

Όπως ανέφερε ο κατηγορούμενος, έλαβε γραπτό μήνυμα από τον πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη που, όπως είπε, «μας καλούσε στην τοπική». Έτσι, τηλεφώνησε στον Ρουπακιά για να τον ρωτήσει εάν ξέρει κάτι και εκείνος του απάντησε ότι δεν ξέρει. Στη συνέχεια, ο «απόστρατος» τηλεφώνησε στον Γιώργο Πατέλη και όπως υποστηρίζει, τον ρώτησε «κύριε Γιώργο, τι μας θέλετε;». Ο Πατέλης, κατά τον συγκατηγορούμενο του, ζήτησε, χωρίς να του εξηγήσει, «σε 10 λεπτά να είμαι στην τοπική».