Η Δημοτική Αστυνομία έφυγε, η Ελληνική Αστυνομία ήρθε. Στο κέντρο της Λάρισας και τους πεζόδρομους, όπου από 20μέρου περίπου, κυρίως η Τροχαία Λάρισας, προσπαθεί να κρατήσει «ανοιχτούς» τους πεζόδρομους στους πεζούς και ελεύθερους τους χώρους στάθμευσης για τα ΑμεΑ.

Στους πεζόδρομους δίνονται κλήσεις, ακόμα και τα μεσάνυχτα, στην προσπάθεια, να μην χρησιμοποιούνται ως «πάρκινγκ» τις βραδινές ώρες. Έπεται, πύκνωση των ελέγχων και για δίκυκλα σε πεζόδρομους, κράνη κ.λπ.

Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία από την 1η Οκτωβρίου έως προχθές, πάντα για το κέντρο της Λάρισας, δόθηκαν 40 κλήσεις για παράνομη στάθμευση, στους χώρους που είναι καθορισμένοι αποκλειστικά για ΑμεΑ και καθημερινά, κατά μέσο όρο δίνονται 4- 5 κλήσεις. Ακόμα, από την ημέρα που άρχισαν οι εντατικοί έλεγχοι (προ 20ημέρου) συνολικά οι κλήσεις για στάθμευση σε χώρους ΑμεΑ εγγίζουν τις 90! Για στάθμευση σε πεζόδρομους, το ίδιο χρονικό διάστημα, δόθηκαν περίπου 90 κλήσεις. Σύμφωνα με τον διοικητή Τροχαίας Λάρισας κ. Σερ. Καφετζή, η τάση στις παράνομες σταθμεύσεις σε χώρους ΑμεΑ, τείνει να μειωθεί, σε σύγκριση με τις πρώτες ημέρες, λόγω των κλήσεων που δόθηκαν στους παραβάτες.

Ειδικά για τους χώρους των ΑμεΑ, υπάρχει ευαισθησία και οι εντολές που έχουν, είναι να γίνονται αυστηροί έλεγχοι στους παραβάτες. Όσον αφορά τους πεζόδρομους, αφαιρούνται και πινακίδες, όπως προ- βλέπει ο ΚΟΚ. Υπογραμμίζει ότι οι πεζόδρομοι αστυνομεύονται επί 24ωρου βάσεως και δεν υπάρχει ανοχή τις βραδινές ώρες. Όμως, ξεκινά κι ένας κύκλος σταθερών ελέγχων για στάθμευση δι- κύκλων σε πεζόδρομους και πλατείες, για κράνη στους δικυκλιστές κλπ. Στους ελέγχους, συμμετέχουν κατά περίπτωση, και η ΟΕΠΤΑ (Ομάδα Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων), η ΟΠΚΕ, η ομάδα «Ζ» και οι μοτοσικλέτες μικρότερου κυβισμού, που είναι επιφορτισμένες αποκλειστικά με τον έλεγχο της πόλης.