Τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα παρέδωσε στο Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (Ε.Σ.Ε.Π.Α.) ο εντεταλμένος της κυβέρνησης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για την Ελληνογερμανική Συνέλευση και κοινοβουλευτικός υφυπουργός του ομοσπονδιακού υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ.

Η παράδοση έγινε παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνη Παπά, του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου, αρμόδιου για θέματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Βασίλη Τουλίκα, του διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Κωνσταντίνου Κοκκολάκη, του υπαρχηγού του Ε.Σ.Ε.Π.Α. Νίκου Φτιάκα και εθελοντών πυροσβεστών.

Ο κ. Φούχτελ προανήγγειλε την αποστολή τεσσάρων ακόμη πυροσβεστικών οχημάτων τα οποία θα ξεκινήσουν το «ταξίδι» τους από τη Γερμανία στην Ελλάδα την ημέρα έναρξης της 4ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, στις 22 Οκτωβρίου στη Νυρεμβέργη.  «Είναι ιδιαίτερη τιμή για έναν Γερμανό πυροσβέστη να προσφέρει ένα άρτιο πυροσβεστικό μηχάνημα ώστε να γεφυρώσετε την ύφεση που ζείτε και να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τη σχέση που έχουμε προς όφελος των πολιτών» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Η χωρητικότητα των οχημάτων που παραδόθηκαν, διαμορφώνεται από 800 έως 1.000 λίτρα ενώ τα επόμενα τέσσερα που αναμένονται μέχρι το τέλος του μήνα θα αυξήσουν τη συνολική δυναμικότητα του εν λόγω στόλου στα 20.000 λίτρα καθώς θα ανασκευαστούν για να λειτουργούν ως βυτιοφόρα.

Η μεταφορά τους έγινε από πυροσβέστες της κοινότητας Schömberg καθώς και από τον Σύλλογο "Φίλοι του Ε.Σ.Ε.Π.Α.", o oποίος με την υποστήριξη του κ. Φούχτελ και του περιφερειακού διευθυντή της της Πυροσβεστικής του Offenbach, Ραλφ 'Ακερμαν, είχε φροντίσει και για την απόκτηση των οχημάτων από το κρατίδιο της Έσσης.