Τριήμερη επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη, πραγματοποιεί εξαμελής αντιπροσωπεία της ρωσικής πόλης Σοσνόβιι Μπορ, με στόχο την αδελφοποίηση των δύο δήμων και τη συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας. Η αδελφοποίηση αναμένεται να ολοκληρωθεί με την επίσκεψη της ελληνικής αποστολής στην Σοσνόβιι Μπορ, το Μάιο.

Στην πρώτη συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, ο δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης και ο ομόλογός του του Σοσνόβιι Μπορ, Ντιμίτρι Πουλιαγέφσκι, δήλωσαν ότι η επικείμενη αδελφοποίηση θα αποτελέσει μια ουσιαστική οικονομική, τουριστική, πνευματική - μορφωτική και επιχειρηματική σύνδεση δύο Δήμων, οι οποίοι έχουν αρκετά κοινά στοιχεία μεταξύ τους. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε το ενδεχόμενο της υπογραφής μιας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των πανεπιστημίων των δύο δήμων, ώστε να επιτευχθεί η ανταλλαγή φοιτητών και δημοτών με σκοπό την εκμάθηση των δύο γλωσσών. Σε επιχειρηματικό επίπεδο, ο κ. Λαμπάκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει, με τους δύο επιχειρηματίες που συμμετείχαν στη ρωσική αποστολή, την προοπτική της εκμετάλλευσης του γεωθερμικού πεδίου της Τραϊανούπολης.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία του Σοσνόβιι Μπορ, συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμο και το μεσημέρι, τελέσθηκε τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων Ρώσων στρατιωτών, που βρίσκεται στο πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας.

Στη ρωσική αποστολή συμμετέχουν ο βουλευτής Ανατόλι Σολομάχα και επιχειρηματίες, ενώ συνοδεύεται και από τον Γενικό Πρόξενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, Αλεξέι Ποπόβ.