Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας και μνήμης για το δολοφονημένο Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι έκλεισε η Διεθνής Αντιφασιστική Συνάντηση που διοργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) στις 5 και 6 Οκτωβρίου στο γήπεδο μπάσκετ στο Ρουφ.

Στο διήμερο συμμετείχαν εκατοντάδες άνθρωποι από όλοι την Ελλάδα και πολλές χώρες, πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί, σιδηροδρομικοί υπάλληλοι, δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη μεταναστευτικών οργανώσεων, ενώ έγιναν παρεμβάσεις από εκπροσώπους αντιφασιστικών κινημάτων από τη Βρετανία, την Αυστραλία, τη Δανία, την Πολωνία, την Καταλονία, τη Γαλλία, την Κύπρο και τη Γερμανία.

Αποφασίστηκε Παγκόσμια Ημέρα Κινητοποίησης κατά του Φασισμού στις 22 Μαρτίου 2014, όπου εκτός των παραπάνω, δήλωσαν συμμετοχή αντιπρόσωποι από την Ιταλία, την Αυστρία, τις ΗΠΑ, τη Λιθουανία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Κύριες θεματικές των συζητήσεων ήταν «η πάλη ενάντια στο φασισμό» και η «ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης».

Κοινό αίτημα των συμμετεχόντων είναι να καταργηθούν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να φύγει η FRONTEX, να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες, να δοθεί άσυλο στους πρόσφυγες και ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά. Τέλος, να σταματήσει η διπλή δίωξη του ίδιου του Πέτρου Κωνσταντίνου, αλλιώς συμφωνήθηκε να υπάρχει Ημέρα Διεθνούς Δράσης.

Παράλληλα στο χώρο λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας, ενώ το Σάββατο το βράδυ έκλεισε με συναυλία. Το διήμερο καλύφθηκε και αναμεταδόθηκε από την «ΕΡΤ των εργαζομένων».