Σε Τρίκαλα και Αθήνα, τελέστηκαν σήμερα σε κλίμα οργής και οδύνης οι κηδείες των δύο νεαρών αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που έχασαν τη ζωή τους στο μακελειό του Ρέντη.

Οι άλλοι δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν, έχουν διαφύγει τον κίνδυνο ενώ ο ένας εκ των δύο πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η κηδεία του 22χρονου Γιώργου Σκυλογιάννη τελέστηκε στα Τρίκαλα στις δώδεκα το μεσημέρι και του 23χρονου Ιωάννη Ευαγγελινέλη στις τρεις, στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, στο Περιστέρι.

Χιλιάδες άτομα, φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι αλλά και απλός κόσμος που δεν γνώριζε τον 22χρονο, περπατούσαν βουβοί στα Τρίκαλα πίσω από το σκεπασμένη με τη γαλανόλευκη σορό.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς και τα αδέλφια του νεαρού αστυνομικού, οι φωνές των οποίων ράγιζαν τις καρδιές όλων.

Αντίστοιχο τραγικό σκηνικό διαδραματίστηκε και στη κηδεία του 23χρονου αστυνομικού στο Περιστέρι.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν παρέστη στην κηδεία του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, Ιωάννη Ευαγγελινέλη, σεβόμενη, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, την επιθυμία της οικογένειάς του να παραβρεθούν σε αυτήν μόνο συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του.

Στεφάνι έστειλαν ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων, ενώ παρόντες ήταν ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και ο δήμαρχος Περιστερίου.

Τέλος, σημειώνεται πως ενός λεπτού σιγή τήρησαν οι εργαζόμενοι στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, ως ελάχιστη τιμή και ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των δύο αδικοχαμένων αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους, εν ώρα καθήκοντος, από τους αδίστακτους κακοποιούς, τους οποίους κυνηγούσαν στην περιοχή του Ρέντη.