current views are: 1

7 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση10:00

Αρχίζει χωρίς… πετρέλαιο η περίοδος θέρμανσης

Την απόφαση να μη διαθέσουν πετρέλαιο θέρμανσης, έλαβαν η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) και οι 44 ενώσεις βενζινοπωλών που συμμετέχουν σε αυτήν.

Δημοσίευση 10:00’
αρθρο-newpost

Την απόφαση να μη διαθέσουν πετρέλαιο θέρμανσης, έλαβαν η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) και οι 44 ενώσεις βενζινοπωλών που συμμετέχουν σε αυτήν.

Την απόφαση να μη διαθέσουν πετρέλαιο θέρμανσης, έλαβαν η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) και οι 44 ενώσεις βενζινοπωλών που συμμετέχουν σε αυτήν, ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδία, λόγω των σοβαρών, όπως αναφέρει, προβλημάτων που παραμένουν άλυτα, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης.

«Οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν σε τι τιμή θα αγοράσουν, ποιοι θα πάρουν το επίδομα, πώς θα το πάρουν και πότε. Οι βενζινοπώλες δεν γνωρίζουν με ποιο τρόπο θα διακινηθεί το πετρέλαιο θέρμανσης» σημειώνει η ΟΒΕ.

Υπενθυμίζεται, ότι η περίοδος θέρμανσης ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου και η τιμή του πετρελαίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κλάδου, αναμένεται περίπου στο 1,3 ευρώ το λίτρο.

Η ΟΒΕ επαναλαμβάνει το αίτημα για μείωση του συντελεστή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα επίπεδα του 2011, καθώς και κατάργηση του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ, «το οποίο δεν έχει λόγο ύπαρξης μετά την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών – εκροών τα οποία καταγράφουν κάθε κίνηση καυσίμου και κατέληξε να είναι ένας ανεξέλεγκτος μηχανισμός επιβολής εξοντωτικών προστίμων χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο».


σχετικα αρθρα