Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ζητώντας άμεση επίλυση του εργασιακού προβλήματος που αντιμετωπίζουν το τελευταίο 18μηνο.

Από 1η Οκτωβρίου οι περίπου 1.000 εργαζόμενοι βρίσκονται στον "αέρα" με την ολοκλήρωση της 18μηνης εκ περιτροπής εργασίας που είχε επιβάλει η διοίκηση. «Στο έλεος του Θεού βρίσκονται και τα τέσσερα υπό αποπεράτωση, σε ποσοστό 85%- 90%, υποβρύχια ("Πιπίνος", "Κατσώνης", "Ματρώζος", "Ωκεανός") που είχε παραγγείλει το Πολεμικό Ναυτικό, καταβάλλοντας μάλιστα και 2,3 δισ. ευρώ», τονίζει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Βασίλης Καρακίτσος.

«Σήμερα», συνεχίζει ο πρόεδρος, «με τη συμβολική πορεία μας, από τα ναυπηγεία προς τον Ασπρόπυργο -μήκους 2,5 χλμ., μετ’ επιστροφής- ζητάμε να επιστρέψουμε στην εργασία μας. Τώρα φαίνεται ότι μπήκε "λουκέτο" στην επιχείρηση», προσθέτει ο πρόεδρος, διευκρινίζοντας ότι δεν απασχολείται ούτε το προσωπικό ασφαλείας που μπορεί να αποσοβήσει πιθανές δολιοφθορές. Υπογραμμίζει ότι τα υποβρύχια από τα οποία το Πολεμικό Ναυτικό έχει παραλάβει μόνον ένα (το «Παπανικολής»), «έχουν χρυσοπληρωθεί από τους Έλληνες φορολογούμενους», καθώς και ότι «δεν επιτρέπεται η διοίκηση να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες της.

Οι οικονομικού περιεχομένου διενέξεις που υπάρχουν μεταξύ διοίκησης και ελληνικού Δημοσίου δεν μας αφορούν, τονίζει ο κ. Καρακίτσος «αλλά δεν επιτρέπεται ο ιδιοκτήτης κ. Σάφα που τα κρατά ως ενέχυρο, να κρατά και εμάς ομήρους οι οποίοι στη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών παραμένουμε απλήρωτοι και ουσιαστικά άνεργοι, χωρίς όμως να μπορούμε να απευθυνθούμε στον ΟΑΕΔ ή σε κάποια άλλη δουλειά».

«Όλες μας τις ελπίδες», καταλήγει ο κ. Καρακίτσος, «τις εναποθέτουμε στη συνάντηση που θα έχουμε την Τετάρτη με την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας γιατί σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεση λύση, τα Ναυπηγεία θα κλείσουν οριστικά, γεγονός που θα σημάνει ένα βαρύ πλήγμα στην οικονομία και στην Εθνική Άμυνα».