current views are: 1

7 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση19:25

Αγρίνιο: Ολοκληρώνεται ο δρόμος για τον ΧΥΤΑ

Ολοκληρώνεται το έργο «Βελτίωση – ασφαλτόστρωση τμήματος  οδού Λεπενού – Κεχρινιάς από  θέση  Βούρια  έως  θέση Τρία  Αλώνια (προς ΧΥΤΑ)».

Δημοσίευση 19:25’
αρθρο-newpost

Ολοκληρώνεται το έργο «Βελτίωση – ασφαλτόστρωση τμήματος  οδού Λεπενού – Κεχρινιάς από  θέση  Βούρια  έως  θέση Τρία  Αλώνια (προς ΧΥΤΑ)».

Ολοκληρώνεται το έργο «Βελτίωση – ασφαλτόστρωση τμήματος  οδού Λεπενού – Κεχρινιάς από  θέση  Βούρια  έως  θέση Τρία  Αλώνια (προς ΧΥΤΑ)».

Το χώρο του εργοταξίου επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, ο οποίος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Λεπενούς κ. Γιάννη Καλλίμορφο, υπηρεσιακούς παράγοντες της τεχνικής υπηρεσίας και τον ανάδοχο εργολάβο του έργου, είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τη σημαντική πρόοδο των εργασιών.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα-Πελοπόννησος-Ιόνιοι Νήσοι» Ε.Π. ΔΕΠΙΝ 2007-2013, με προϋπολογισμό 1.400.000 ευρώ ενώ η σύμβαση που υπογράφτηκε με τον ανάδοχο μετά την έκπτωση είναι 790.940,36€.

Σύμφωνα με την μελέτη  το  έργο  αφορά  την  βελτίωση  βατότητας του δρόμου  Λεπενού – Κεχρινιά του  Δήμου  Αγρινίου  που  οδηγεί  στον  Χ.Υ.Τ.Α. και αποτελείται  από  δύο  κλάδους.

Ο  πρώτος  κλάδος  Λεπενού – Λαγκάδα – Χ.Υ.Τ.Α.  ξεκινάει  από  την  Λεπενού  έχει  ένα  τμήμα  μήκους  5.400  μέτρα ασφαλτοστρωμένο και θα  αντικατασταθούν  τα  φθαρμένα  τμήματα και  ένα  τμήμα  μήκους 2.400  μέτρα  χωματόδρομου,  μέχρι  την  διασταύρωση  προς  Χ.Υ.Τ.Α.

Ο  δεύτερος  κλάδος  είναι  η  συνέχεια  του  δρόμου  Χ.Υ.Τ.Α. –  Κεχρινιά και είναι  χωματόδρομος  μήκους  1.800 μέτρων.

Συγκεκριμένα,  στον  χωματόδρομο  συνολικού  μήκους  4.200 μέτρων,  έχουν  γίνει εκσκαφές  για  την  διαπλάτυνση  και  διαμόρφωση  του  καταστρώματος και άλλες τεχνικές εργασίες και τις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση, θα κατασκευασθεί οριζόντια σήμανση (διαγράμμιση) και θα γίνει τοποθέτηση κατακόρυφης  σήμανσης  (πινακίδες).

Ο Δήμαρχος Αγρινίου μετά την επίσκεψη στο έργο δήλωσε τα εξής:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα το έργο βελτίωση – ασφαλτόστρωση τμήματος  οδού Λεπενού – Κεχρινιάς από  θέση  Βούρια  έως  θέση Τρία  Αλώνια (προς ΧΥΤΑ) και είχα την ευκαιρία να  διαπιστώσω από κοντά ότι οι εργασίες έχουν προχωρήσει σε πολύ  μεγάλο βαθμό και απομένει για την ολοκλήρωση του έργου η ασφαλτόστρωση ενός τμήματος. Κατασκευάζεται ένα σημαντικό οδικό δίκτυο γιατί αφορά το δρόμο  που οδηγεί στο ΧΥΤΑ της δεύτερης διαχειριστικής  ενότητας Ν. Αιτ/νίας στη Στράτου.  Η παρέμβαση πραγματοποιείται σε ένα δρόμο που ήταν  προβληματικός  γιατί ήταν χωματόδρομος με αποτέλεσμα τα απορριμματοφόρα καθημερινά να υφίστανται φθορές και να απαιτείται περισσότερος χρόνος για τη διαδρομή προς το ΧΥΤΑ. Επιπλέον με την κατασκευή αυτού του δρόμου ενώνεται το οδικό  δίκτυο της Λεπενούς με την Κεχρινιά εξυπηρετώντας όλους τους  κτηνοτρόφους της περιοχής που χρησιμοποιούν καθημερινά αυτό το  δρόμο για να φτάνουν στις κτηνοτροφικές τους μονάδες.  Συνεπώς το έργο αυτό για τη δημοτική αρχή ήταν σημαντική προτεραιότητα αφού με την ολοκλήρωσή του η πρόσβαση στο ΧΥΤΑ  θα είναι πιο εύκολη,  σύντομη και  με λιγότερο κόστος, ενώ παράλληλα διευκολύνονται οι κτηνοτρόφοι της περιοχής».


σχετικα αρθρα