Διεθνές συμπόσιο από το ΤΕΙ Ζακύνθου για τη συντήρηση ανατολίτικων χειρογράφων

Διεθνές συμπόσιο από το ΤΕΙ Ζακύνθου για τη συντήρηση ανατολίτικων χειρογράφων

Το Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος- Κατεύθυνση Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, διοργανώνει Διεθνές Διήμερο Συμπόσιο, με θέμα «Συγκριτικές Σπουδές Ανατολικών Χειρογράφων», στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος Comparative Oriental Manuscript Studies (COMSt).

To Συμπόσιο θα διεξαχθεί στη Ζάκυνθο, στο Αμφιθέατρο του νέου κτιρίου του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013.

Το διεθνές συμπόσιο έχει τίτλο «Η πολλαπλότητα των ανατολίτικων βιβλιοδετικών παραδόσεων και η συντήρησή τους» (Multiplicity of Oriental Bookmaking Traditions and Conservation). Στο πλαίσιό του θα παρουσιαστούν από επιστήμονες του κλάδου, από πολλές χώρες, οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της έρευνας και συντήρησης των ανατολίτικων χειρογράφων.

Η απόφαση για τη διεξαγωγή του συμποσίου στη Ζάκυνθο καταδεικνύει τη σπουδαιότητα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων καθώς αναγνωρίζεται η προσφορά της Κατεύθυνσης Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς του Τμήματος Τεχνολόγων Περιβάλλοντος στον χώρο της προστασίας και συντήρησης.

Το συμπόσιο είναι ανοικτής συμμετοχής και η γλώσσα στην οποία θα διεξαχθεί είναι η αγγλική.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο