Έπειτα από πρόταση του δημάρχου Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσου, την οποία είχε κάνει δεκτή το Δημοτικό Συμβούλιο την περασμένη Τετάρτη, σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος με ομάδα δημοτικών συμβούλων επισκέφθηκαν τον καινούργιο χώρο πρώτης υποδοχής μεταναστών, στη Μόρια λίγα χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας του νησιού.

Εκεί ενημερώθηκαν αναλυτικά από τον αστυνομικό διευθυντή Λέσβου και εκπρόσωπο των «Γιατρών του Κόσμου», για τους χώρους λειτουργίας, διοικητικής υποστήριξης κ.λπ.

Οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες και μετανάστες συζητώντας με τη δημοτική αρχή ζήτησαν να συντομευθεί ο χρόνος κράτησής τους, να τους δοθούν ρούχα ενόψει του χειμώνα, καθώς και μεγαλύτερες μερίδες φαγητού.

Με την ευκαιρία αυτή, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, Αναστασία Αντωνέλλη, απευθύνει έκκληση σε όσες και όσους έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν στην κατεύθυνση αυτή, να παραδίδουν ρούχα και παπούτσια στα ΚΑΠΗ του Δήμου Λέσβου, στις οδούς Ερμού και Αλκαίου, στη Μυτιλήνη, με τηλέφωνο επικοινωνίας 2251040640.