current views are: 1

7 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση15:56

Είκοσι χρόνια φυλακή στον Τσοχατζόπουλο – Δώδεκα έτη σε Βίκυ, Αρετή

Εικοσαετής φυλάκιση επιβλήθηκε από το δικαστήριο στον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο.

Δημοσίευση 15:56’
αρθρο-newpost

Εικοσαετής φυλάκιση επιβλήθηκε από το δικαστήριο στον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ρεπορτάζ: Έλενα Σιάνου

Εικοσαετής φυλάκιση επιβλήθηκε από το δικαστήριο στον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος και θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Ο Γιάννης Σμπώκος καταδικάστηκε σε 16 χρόνια,η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου και ο Γιώργος Σαχαπατζίδης σε 13 χρόνια, η Βίκυ Σταμάτη, ο Αστέριος Οικονομίδης και η Αρετή Τσοχατζοπούλου 12 χρόνια.

Δεκαετή κάθειρξη επιβλήθηκε στην Ταλίτα-Μαρία Τσεκούρα, τον Νίκο Γεωργουλάκη, τον Οράτιο Μελά, τον Κώστα Αντωνιάδη και τον Γιώργο Κωνσταντάτο.

Στον Νίκο Ζήγρα, τον Παναγιώτη Σταμάτη, την Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, τον Φώτη Αρβανίτη και τον Νίκο Καρατζά επιβλήθηκε εξαετής κάθειρξη.

Όπως αναμενόταν, αθωώθηκαν ο Παντελής Ζαχαριάδης και ο Σπύρος Χατζηνικολάου.

Σημειώνεται ότι ο Εισαγγελέας, νωρίτερα, πρότεινε τις παραπάνω ποινές, εκτός από αυτήν της Αρετής Τσοχατζοπούλου για την οποία πρότεινε δεκαετή κάθειρξη.

Άμεσα στη φυλακή θα οδηγηθούν ο Άκης ΤσοχατζόπουλοςΒίκυ Σταμάτη, η Αρετή Τσοχατζοπούλου, ο Γιάννης Σμπώκος, η Ευφροσύνη Λαμπροπούλου και ο Γιώργος Σαχπατζίδης, αφού το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις τους..

Οι υπόλοιποι καταδικασθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς όρους μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, με μοναδική εξαίρεση τον Αστέριο Οικονομίδη ο οποίος θα καταβάλει χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ, ενώ του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα καθώς και  εμφάνιση δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.


σχετικα αρθρα