Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική ερευνά της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, μια ληστεία και πέντε κλοπές που είχαν συμβεί το τελευταίο μήνα σε καταστήματα στην Πάτρα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 39χρονου για διάπραξη ληστείας και διακεκριμένων κλοπών.

Για τις ίδιες κατηγορίες αναζητείται ένας ακόμα συνεργός του 39χρονου του όποιου τα στοιχεία δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 39χρονος ενεργώντας είτε μόνος του, είτε από κοινού με το συνεργό του, μετέβαινε σε mini market στη Πάτρα, όπου προσποιούμενος τον πελάτη με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαιρούσε κυρίως οινοπνευματώδη ποτά και στη συνέχεια με δίκυκλο μικρού κυβισμού απομακρυνόταν από το σημείο.

Σε μια περίπτωση, οι δράστες ασκώντας βία, είχαν απειλήσει με μαχαίρι την ιδιοκτήτρια του καταστήματος αφαιρώντας δυο μπουκάλια με αλκοολούχα ποτά συνολικής αξίας 65 ευρώ.

Από την έως τώρα έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη έχουν εξιχνιαστεί μια ληστεία και πέντε συνολικά κλοπές σε καταστήματα της Πάτρας. Πιο συγκεκριμένα οι περιπτώσεις αυτές αφορούν τις περιοχές Περιβόλα, Εγλυκάδα, Λάγγουρα, Ταμπάχανα, Ελευθερίου Βενιζέλου και Παραλία Πατρών.

Σε έρευνα που ενεργήθηκε στην οικία του 39χρονου στη Πάτρα, οι αστυνομικοί βρήκαν το δίκυκλο μοτοποδήλατο που χρησιμοποιούσε για τη διαφυγή του το όποιο και κατέσχεσαν ως μέσο τέλεσης αδικήματος.

Επισημαίνεται ότι ο δράστης έχει συλληφθεί από τις Αστυνομικές Αρχές κατ’ επανάληψη για αδικήματα κατά της ιδιοκτησίας και των ναρκωτικών, έχει εκτίσει ποινές φυλάκισης σε διάφορα καταστήματα κράτησης της Χώρας από όπου αποφυλακίστηκε για τελευταία φορά πριν έξι μήνες περίπου.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 39χρονου θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών.