current views are: 1

8 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση04:33

Οι μαρτυρίες «φωτιά» που φέρνουν άρση ασυλίας για βουλευτές της Χ.Α.

Στον απόηχο της έντονης φημολογίας των τελευταίων ημερών ότι δεν αποκλείεται νέο κύμα συλλήψεων βουλευτών της Χρυσής Αυγής για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, νέα στοιχεία από τους προστατευόμενους μάρτυρες οδήγησαν στην άρση ασυλίας τριών βουλευτών του κόμματος που μάλλον προοιωνίζουν ραγδαίες εξελίξεις τις επόμενες ημέρες.

Δημοσίευση 04:33’
αρθρο-newpost

Στον απόηχο της έντονης φημολογίας των τελευταίων ημερών ότι δεν αποκλείεται νέο κύμα συλλήψεων βουλευτών της Χρυσής Αυγής για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, νέα στοιχεία από τους προστατευόμενους μάρτυρες οδήγησαν στην άρση ασυλίας τριών βουλευτών του κόμματος που μάλλον προοιωνίζουν ραγδαίες εξελίξεις τις επόμενες ημέρες.

Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Στον απόηχο της έντονης φημολογίας των τελευταίων ημερών ότι δεν αποκλείεται νέο κύμα συλλήψεων βουλευτών της Χρυσής Αυγής για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, νέα στοιχεία από τους προστατευόμενους μάρτυρες οδήγησαν στην άρση ασυλίας τριών βουλευτών του κόμματος που μάλλον προοιωνίζουν ραγδαίες εξελίξεις τις επόμενες ημέρες.

Χθες διαβιβάστηκε στη Βουλή το αίτημα των ανακριτικών αρχών για άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, Ευστάθιου Μπούκουρα και Γιώργου Γερμενή, οι οποίοι καλούνται να απολογηθούν για πράξεις ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωσης.

Την ίδια ώρα, δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής που αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ξαναβρίσκονται στο… στόχαστρο των ανακριτικών αρχών καθώς οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων τους «καίνε» με λεπτομερή στοιχεία για την δράση τους στη Χρυσή Αυγή.  

Σε παράλληλο χρόνο, η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει έρευνες για την υπόθεση έχοντας έτοιμες νέες εφόδους σε σπίτια μελών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής όταν λάβει το πράσινο φως από τις ανακριτικές αρχές, ενώ οι έρευνες για τις κρύπτες των όπλων σε όλη την Επικράτεια συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Οι μάρτυρες, οι οποίοι στη δικογραφία αναφέρονται ως «Μάρτυρας Γ’» και «Μάρτυρας Δ’»  και Μάρτυρας Ε’ προσήλθαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα και κατέθεσαν κάτω από άκρα μυστικότητα ενώπιον του ανακριτή για γεγονότα που γνωρίζουν ως μέλη – στελέχη της Χρυσής Αυγής, ενώ ο γνωστός ως «απόστρατος» σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ξανακαταθέσει για την υπόθεση ρίχνοντας φως και σε άλλα σκοτεινά σημεία.

Όλα όμως κρίθηκαν στα στοιχεία που έφερε στον ανακριτή η κατάθεση του νέου προστατευόμενου μάρτυρα, ο οποίος αναφέρεται στη δικογραφία ως «Μάρτυρας Ε΄».

Μάρτυρας Γ’: Εντολή η  δολοφονία Φύσσα

Ο «μάρτυρας Γ’», ο οποίος κατέθεσε ότι ανήκε στο «σκληρό πυρήνα της οργάνωσης καθώς είχε υπηρετήσει στις ένοπλες δυνάμεις», φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του δικαστικού λειτουργού ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν «αποφασισμένη» και με έγκριση του αρχηγού του κόμματος.

«Ξέρω ότι ο Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά. Υπήρχε κεντρική εντολή από τον Λαγό να τον φάνε. Αυτό ήταν εν γνώσει του Κασσιδιάρη και είχε την έγκριση του Μιχαλολιάκου», φέρεται να υποστήριξε ο μάρτυρας.

Όπως φέρεται να υποστήριξε ο εν λόγω μάρτυρας μπήκε στο «πρόγραμμα Κένταυρος» της Χρυσής Αυγής από το 2006 και εκπαιδεύτηκε υπό τις εντολές του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος ήταν επικεφαλής της εκπαίδευσης. Στην κατάθεση του ο «μάρτυρας Γ» φέρεται να χαρακτηρίζει «Λοχαγό» και τελικό κριτή των «δοκιμασιών» τον εν λόγω βουλευτή καθώς ενώ κατονομάζει ως «εκπαιδευτή», μεταξύ άλλων, και τον προφυλακισμένο πυρηνάρχη της Τ.Ο. Νίκαιας Γιώργο Πατέλη.

Ως προς τη δομή της οργάνωσης ο μάρτυρας κατέθεσε ότι όλοι οι βουλευτές του νομού Αττικής γνώριζαν τι συμβαίνει αφού, όπως φέρεται να κατέθεσε, «Οι βουλευτές ήταν υπεύθυνοι για τους πυρήνες και τα τάγματα εφόδου». Κατά την κατάθεση, «ο Λαγός είχε αναλάβει τον Πειραιά και τις γύρω περιοχές. Ο Παναγιώταρος είχε τα νότια προάστια. Όλοι ήταν υπό την αρχηγία του Κασιδιάρη».

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο μάρτυρα, ο κατονομαζόμενος βουλευτής ήταν εκπαιδευτής, ο Κασσιδιάρης έκανε ιδεολογικού προσανατολισμού ομιλίες ενώ ο Παναγιώταρος ήταν αυτός που τους προμήθευε ρούχα και γκλομπς και ο Χρήστος Παππάς μεταξύ των μελών αποκαλούνταν «Ταξίαρχος».

Μάλιστα στην κατάθεση του φέρεται να υποστήριξε ότι είναι σε θέση να γνωρίζει ότι είχε δοθεί εντολή από τον ίδιο τον Νίκο Μιχαλολιάκο «να καθαρίσουν, όπου βρουν, δύο πρώην μεγαλοστελέχη της Χρυσής Αυγής» εκ των οποίων ο ένας «ήταν παλιός λοχαγός της οργάνωσης».

Μάρτυρας Δ’: Έχουν κρύψει όπλα σε  μοναστήρι

Ο «μάρτυρας Δ» ήταν στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία μέχρι τον Ιούνιο του 2012 και σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι γνωρίζει περιστατικά επιθέσεων σε παράνομους μετανάστες στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου. Για τις επιθέσεις αυτές ο μάρτυρας φέρεται να είπε πως δεν γνωρίζει αν έγιναν με ειδική εντολή σε κάθε περιστατικό αλλά όπως ανέφερε «υπήρχε γενική κατεύθυνση να τιμωρούνται οι λαθρομετανάστες».

Ο μάρτυρας σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασε την απόλυτη πεποίθηση του ότι ο δεύτερος κατονομαζόμενος βουλευτής «έχει άγνωστο αριθμό πιστολιών Ζάσταβα» και ότι «σε ένα εγκαταλελειμμένο μοναστήρι στις αρχαίες Κλεωνές υπάρχουν κρυμμένα όπλα και τρόφιμα». Τέλος ο «μάρτυρας Δ» φέρεται να αναφέρθηκε σε επίθεση που έγινε, το καλοκαίρι του 2012, στο λιμάνι της Κορίνθου σε βάρος μεταναστών, περιστατικό που έγινε, όπως είπε, ενώπιον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ «οι οποίοι όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα αλλά γελούσαν».

Μάρτυρας Ε’: Ήθελαν… πραξικόπημα

Ο μάρτυρας Ε’ στην κατάθεσή του, αναφέρει ότι, κατά την είσοδο μελών σε πυρήνα της οργάνωσης, διδασκόταν ο ναζιστικός χαιρετισμός και ότι ήταν συνηθισμένο και επιθυμητό να γίνονται τατουάζ με τα σύμβολα των Ες-Ες και της σβάστικας, σε διάφορες παραλλαγές.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι, στα επεισόδια στο παλαιό Εφετείο στην οδό Σωκράτους, τον Μάιο του 2009, όπου είχαν καταφύγει παράνομοι μετανάστες, μετείχαν μεταξύ άλλων και οι κατηγορούμενοι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Νίκος Μίχος και Γιάννης Λαγός.

Ο μάρτυρας κατονομάζει και άλλα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και βουλευτές του κόμματος που δεν είναι κατηγορούμενοι. «Χαρακτηριστικά θυμάμαι ότι όλα τα παραπάνω πρόσωπα είχαν ανέβει στην οροφή του κτιρίου της Χρυσής Αυγής που ήταν ακριβώς απέναντι από το Εφετείο και έριχναν αυτοσχέδιες ρουκέτες, οι οποίες μέσα είχαν σκάγια που, όταν έσκαζαν, διασκορπίζονταν και χτύπαγαν περισσότερους στόχους, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών αλλοδαπών».

Και ο μάρτυρας αυτός αναφέρεται σε «γενική κεντρική εντολή» για τις επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών και μάλιστα τονίζει «στα γραφεία, κάθε Σάββατο, όπου μαζευόμαστε, ο καθένας διηγείτο ιστορίες για το πόσους αλλοδαπούς χτυπούσε μέσα στην εβδομάδα και τι τους έκανε. Το ίδιο ισχύει και για επιθέσεις σε τοξικομανείς, αριστεριστές και αναρχικούς».

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ισχυρίζεται ότι η οργάνωση διαθέτει βάση δεδομένων τα οποία διαχειρίζονται έμπειροι τεχνικοί στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, «ενώ υπάρχουν ικανότατοι χάκερ, οι οποίοι συχνά επιτίθενται στην ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου Indymedia και σε άλλες εχθρικές προς αυτούς ιστοσελίδες».


σχετικα αρθρα