Για συμμετοχή στη δολοφονία του νεαρού οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου τον Μάρτιο του 2007 έχει κατηγορηθεί ο Γιώργος Α., τον οποίο κατονομάζει ως εκπαιδευτή της Χρυσής Αυγής ο προστατευόμενος μάρτυρας Γ. Εις βάρος του είχε ασκηθεί δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών. Ο εισαγγελέας που μετείχε στη δίκη για την υπόθεση Φιλόπουλου, κ. Επαμεινώνδας Βρακατσέλης, είχε προτείνει την ενοχή του, ωστόσο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον είχε κρίνει αθώο.

Ενώπιον των ανακριτών κ. Σπ. Γεωργουλέα και Χρ. Παπακώστα ο προστατευόμενος μάρτυρας Γ κατέθεσε ότι «εκπαιδευτές μου στις δοκιμασίες ήταν ο Γιώργος Πατέλης (μετέπειτα πυρηνάρχης της Νίκαιας), ο Γιώργος Α. (στέλεχος του κόμματος στην Αν. Αττική) ενώ τελικός κριτής των δοκιμασιών ήταν ο Γιώργος Γερμενής».

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», εκτός από την υπόθεση Φιλόπουλου, ο Γιώργος Α. φέρεται να είχε διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στα επεισόδια που τα μέλη της Χρυσής Αυγής προκαλούσαν στο Παλιό Εφετείο, την άνοιξη του 2009.

Όπως προκύπτει από κατάθεση που έδωσε το πρωί του Σαββάτου νέος προστατευόμενος μάρτυρας (σ.σ. φέρει τον κωδικό Ε), στις επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών συμμετείχαν τότε «πρωτοκλασάτα» στελέχη της Χ.Α., ανάμεσα στα οποία οι βουλευτές Ηλ. Κασιδιάρης, Ηλ. Παναγιώταρος, Γ. Γερμενής, Ν. Μίχος κ.ά.