Κύκλωμα που διακινούσε μετανάστες σε ειδικές κρύπτες τουριστικών λεωφορείων εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη. Ως μέλη του κυκλώματος φέρονται πέντε άτομα, τα οποία και συνελήφθησαν.

Τα μέλη του κυκλώματος (όλοι Έλληνες, μεταξύ αυτών και ομογενείς), κατά πληροφορίες, είχαν στήσει τουριστικό πρακτορείο-«βιτρίνα», με σκοπό τη λαθροδιακίνηση.

Σε επιχείρηση που στήθηκε στη δυτική Θεσσαλονίκη, αστυνομικοί της διεύθυνσης αλλοδαπών «μπλόκαραν» λεωφορείο, στο εσωτερικό του οποίου στοιβάζονταν 19 μετανάστες από τη Σομαλία.

Όπως έγινε γνωστό, οι αλλοδαποί ταξίδευαν μέσα σε ειδικές κρύπτες - ανάμεσα στο χώρο των χειραποσκευών και της οροφής του οχήματος - και κάτω από απάνθρωπες συνθήκες.

Ο καθένας απ' αυτούς πλήρωνε δύο με τρεις χιλιάδες ευρώ για να ταξιδέψει από την Ελλάδα προς το εξωτερικό. Μάλιστα, η εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιούσε και «εικονικούς» επιβάτες, οι οποίοι εισέπρατταν 100 ευρώ για κάθε ταξίδι.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν 23 «μαϊμού» επιβάτες, οι οποίοι επρόκειτο να ταξιδέψουν από τη Θεσσαλονίκη προς την Ιταλία, που ήταν ο τελικός προορισμός του λεωφορείου.

Λεπτομέρειες για την υπόθεση θα παρουσιαστούν στις 12 το μεσημέρι, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.