Άμεση ήταν η ανταπόκριση των πολιτών της Λέσβου στην έκκληση της αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Αναστασίας Αντωνέλλη, για τη συλλογή ρουχισμού, προκειμένου να βοηθηθούν οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Κέντρο Μεταναστών της Μόριας.

Σήμερα το πρωί η κ. Αντωνέλλη παρέδωσε στον υπεύθυνο Παροχής Ασύλου του Κέντρου, τις πρώτες ποσότητες ρούχων που συγκεντρώθηκαν.

Σε δήλωσή της αναφέρει:

«Για ακόμη μια φορά, οι συνδημότες μας άμεσα κινητοποιήθηκαν, προκειμένου όλοι μαζί να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, αποδεικνύοντας πως εμείς οι Λέσβιοι, ακόμα και μέσα στην φτώχια μας δεν χάνουμε την ανθρωπιά μας!
Η προσπάθειά μας συνεχίζεται, μιας και οι ανάγκες ένδυσης και υπόδησης είναι μεγάλες για αυτούς τους κατατρεγμένους από την φτώχια και τον πόλεμο συνανθρώπους μας. Όσοι λοιπόν θέλουν, μπορούν να παραδίδουν ρούχα, παπούτσια, κουβέρτες και παπλώματα στα ΚΑΠΗ μας, στην οδό Αλκαίου στη Μυτιλήνη.

Εμείς ως δημοτική αρχή, είμαστε υπερήφανοι για τους συνδημότες μας, οι οποίοι συνδράμουν με την πράξη τους, στην θέλησή μας να είμαστε αρωγοί σε όλους τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από την φτώχια και την προσφυγιά εν προκειμένω, ανεξαρτήτως προέλευσης και θρησκεύματος, όπως άλλωστε ορίζει η παράδοση και η θρησκεία μας».