Ρεπορτάζ : Αναστασία Γαλάνη

Συνελήφθη λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι ο Γιάννης Καζαντζόγλου από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στο φόνο του Παύλου Φύσσα.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. «Κατόπιν εντάλματος σύλληψης της ΣΤ' Ανακρίτριας Πειραιά συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική, 32χρονος για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του Παύλου Φύσσα» με την κατηγορία της άμεσης συνεργείας στη δολοφονία.

Υπενθυμίζεται ότι ο συλληφθείς βρισκόταν στο ΙΧ του Γιώργου Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας και φέρεται ως συνεργός του στο φόνο. Ο Γιάννης Καζαντζόγλου είχε συλληφθεί στις αρχικές έρευνες των αστυνομικών αρχών για την υπόθεση, ωστόσο είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους διότι δεν βρέθηκαν επαρκή στοιχεία εναντίον του.

Το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά άνηκε μεν στον Καζατζόγλου από το οποίο και πραγματοποίηθηκαν κλήσεις το επίμαχο βράδυ, ωστόσο στην απολογία του ο ίδιος είχε υποστήριξει ότι δεν συνομίλησε με κανέναν το βράδυ της δολοφονίας, δεν είχε καμία εμπλοκή στην υπόθεση και απλώς ξέχασε το τηλεφωνό του στο σημείο. 

Υπενθυμίζεται ότι η αδελφή του Γιώργου Ρουπακιά σε συνομιλίες με οικείο της άτομο που κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΥΠ και την οποία είχε δώσει στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ, ανέφερε πως τη βραδιά της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στο αυτοκίνητο του δράστη επέβαινε και δεύτερο άτομο το οποίο αποκαλούν «ο καράφλας». 

Αναλυτικά η συνομιλία:

Β: Ο Ρουπακιάς δεν ήτανε μόνος του στο αυτοκίνητο. Εχει ξεφύγει από τη δικογραφία, ένα καραφλό άτομο. 

Α: Το ξέρω. 

Β: Πρόσεχε τώρα το σου λέω. 

Α: Το ξέρω αυτό, το ξέρω αυτό. 

Β: Πρόσεχε τι θα σου πω όμως.

Β: Προσπαθούνε τώρα. Εγώ έφαγα, τώρα έχω φάει φλασιά. Τι σου είπε ο Γιώργος στο τηλέφωνο; Οτι έκανε;

​Α: Οχι.

Β: Τι σου είπε ότι έδωσε;

Α: Οοοο.

Β: Οτι έδωσε μία σου είπε.

Α: Κοιλιά ναι μόνο.

Β: Μία.

Α: Ναι.

Β: Μήπως εκείνο το καραφλό το άτομο που βγήκε απ' το αμάξι, συνοδηγού έδωσε την άλλη;

Α: Αυτό δεν λέω και 'γώ; Εδώ και έναν μήνα σχεδόν;

Β: Κατάλαβες τώρα;

Α: Και το λέω και σ'το ξαναλέω.

Β: Τι έχει γίνει.

Α: Και μου λέει όχι. Οχι, όχι, όχι. Οχιά διμούτσουνη του λέω.

Β: Οχι ρε βλάκα πες του. Μου 'πες ότι έριξες μία, πες του. Εδώ λένε ότι έχει δύο, και μία στην καρδιά και συ μου λες ότι στα πλευρά τού την έδωσες. Ο καράφλας ποιος είναι;

Α: Δεν ξέρω.

Β: Και δεν μιλάς πες του.

Α: Δεν ξέρω.