Ολοκλήρωσε τη συμπληρωματική του απολογία, κατόπιν δικού του αιτήματος, ο Γιάννης Άγγος και πηρέ ξανά το δρόμο για τη φυλακή.

Η δικηγόρος του δήλωσε πως αρνείται τις κατηγορίες και κάθε ανάμειξη σε εγκληματική οργάνωση και προσέθεσε πως αύριο θα καταθέσει αίτημα αντικατάστασης της προφυλάκισής του με περιοριστικούς όρους. 

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε το Σάββατο για τον κρίσιμο ρόλο που του αποδίδεται τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και φέρεται να ζήτησε να επανέλθει στον ανακριτή, όταν του γνωστοποιήθηκε ότι κρίθηκε προφυλακιστέος.

Η σημερινή επάνοδός του ενώπιον του ανακριτή θεωρείται σημαντική εξέλιξη, καθώς ο Άγγος φέρεται να κινητοποίησε τα «Τάγματα Εφόδου» πριν τη δολοφονία τού Π. Φύσσα καθώς βρισκόταν, σύμφωνα με τη δικογραφία, στην καφετέρια που ήταν και ο 34χρονος μουσικός.

Στο μεταξύ, στην απολογία του χθες ενώπιον του ανακριτή, ο Αναστάσιος Πανταζής, που κρίθηκε προφυλακιστέος, φέρεται να αρνήθηκε ότι είναι «πυρηνάρχης» Περάματος, ιδιότητα που του αποδίδεται βάσει μαρτυρικών καταθέσεων.

Ο Α. Πανταζής φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία του Φύσσα, αλλά και σε επιθέσεις σε βάρος Αιγυπτίων στην Ιχθυόσκαλα και σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος, απέδωσε την εμπλοκή του σε πολιτικές σκοπιμότητες, υποστηρίζοντας ότι ήταν απλό μέλος της Χρυσής Αυγής, στην οποία προσχώρησε για την «αντιμνημονιακή στάση της» και από την «αγάπη του για την πατρίδα».

Σημειώνεται ότι για την ερχόμενη Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, ορίστηκε η σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, προκειμένου να οριστεί ειδικός εφέτης ανακριτής για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Τη σύγκληση της Ολομέλειας ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, λόγω σοβαρότητας της υπόθεσης.

Έως τότε, η έρευνα θα συνεχίζεται κανονικά από τους δύο ανακριτές Διαφθοράς, ώστε να μην χαθεί καθόλου χρόνος.

 

Ε.Σ.