Νέες κινητοποιήσεις, πέραν των καταλήψεων, αποφάσισαν γονείς, μαθητές και δήμοι διεκδικώντας λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία τους.

Υπενθυμίζεται ότι 4.000 παιδιά στο νομό Θεσσαλονίκης δεν εξυπηρετούνται από τα δρομολόγια, καθώς οι τιμές που ορίζει η σχετική ΚΥΑ για τα δρομολόγια κρίνονται ασύμφορες από τους ιδιοκτήτες λεωφορείων.

Μετά από έκτακτη συνεδρίαση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών και Μαθητριών Δήμου Θέρμης, αποφασίστηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων αύριο στις 6 το απόγευμα στα Πράσινα Φανάρια.  Το πρωί μαθητές του 3ου Γυμνασίου Θέρμης πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο της Θέρμης ενώ συναντήθηκαν και με τον δήμαρχο.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης καλεί τους γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη από τις 8 μέχρι τις 11 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία Λαγκαδά.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Νομού Θεσσαλονίκης, Γιώργος Θώμογλου,  είχε επισημάνει -κατά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας- την ανάγκη να υπάρξει συνολική και ριζική λύση στο πρόβλημα, και τόνισε ότι στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων δεν θα πρέπει να κλείνουν σχολικές μονάδες.