Συνελήφθη επ' αυτοφώρω, χθες το μεσημέρι στη Μακρακώμη Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, μία 53χρονη ελληνίδα, η οποία κατηγορείται για απάτη

Ειδικότερα χθες περίπου στις 16:30 το μεσημέρι, η 53χρονη προσποιούμενη ότι είναι μέλος σωματείου με έδρα την Αθήνα, εξαπάτησε ιδιοκτήτη καταστήματος στην Μακρακώμη, στον οποίο έθεσε προς πώληση ένα μικρό βιβλίο με σκοπό την ενίσχυση του ταμείου του προαναφερόμενου σωματείου, κόβοντας μάλιστα απόδειξη έναντι του χρηματικού ποσού των 4 ευρώ.

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μακρακώμης που επελήφθησαν άμεσα του περιστατικού, διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω σωματείο, του οποίου η 53χρονη υποστήριζε ότι αποτελεί ενεργό μέλος, δεν υφίσταται, όπως επίσης δεν υφίσταται και το Α.Φ.Μ., βάση του οποίου έκοβε αποδείξεις για την ενίσχυση του ταμείου του.

Στην κατοχή της 53χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Δύο μπλοκ αποδείξεων, εκ των οποίων το ένα συμπληρωμένο και το άλλο ημιτελές,
• έντεκα ακόμη μπλοκ αποδείξεων αχρησιμοποίητα,
• μία ταυτότητα μέλους του ανωτέρω σωματείου,
• το χρηματικό ποσό των 2.053,69 ευρώ.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ εξετάζεται διεξοδικά η τυχόν εμπλοκή της και σε άλλες περιπτώσεις απάτης, αλλά και το ενδεχόμενο ύπαρξης και άλλων ατόμων – συνεργών της 53χρονης στην συγκεκριμένη απάτη.
Η συλληφθείσα οδηγείται σήμερα το πρωί, με την σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία, στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.