Τελευταία ημέρα σήμερα για την υποβολή στο ΑΣΕΠ, από τις διοικήσεις των πανεπιστημίων, των καταλόγων με τα ονόματα των 1.349 διοικητικών υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας είχε αποστείλει σχετική εγκύκλιο στις διοικήσεις των οκτώ πανεπιστημίων, ενώ και ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είχε στείλει σχετική επιστολή.

Ακολούθησε εισαγγελική παραγγελία με την οποία οι διοικήσεις καλούνταν να παραδώσουν τα στοιχεία εντός της προθεσμίας που έχει οριστεί.

Ωστόσο, η απεργία διαρκείας των διοικητικών υπαλλήλων, δεν επέτρεψε τη συγκέντρωση των στοιχείων και την αποστολή τους στο ΑΣΕΠ.

Οι πρυτανικές αρχές των οκτώ πανεπιστημίων (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) ζητούν να αποσυρθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση και στη συνέχεια να συμφωνηθεί με το υπουργείο μια κοινά αποδεκτή μέθοδος αξιολόγησης των δομών των πανεπιστημίων.

Οι απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι προγραμματίζουν για σήμερα εκδηλώσεις υποδοχής και ενημέρωσης των πρωτοετών φοιτητών.