Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Δεκάδες είναι τα αστυνομικά τμήματα σε όλη την Επικράτεια τα οποία βρίσκονται στο στόχαστρο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, όπως είχε γράψει και παλιότερα το newpost αναμένεται να κάνει και άλλες έρευνες σε αστυνομικά τμήματα της Αττικής για διοικητές αστυνομικών τμημάτων ή υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας οι οποίοι πιθανό να έχουν ύποπτες σχέσεις με την Χρυσή Αυγή αλλά και να εμπλέκονται σε παράνομη οπλοκατοχή.

Όλα αυτά φυσικά στο πλαίσιο της επαναξιολόγησης όλων των καταγγελιών που έχουν γίνει το τελευταίο χρόνο σε βάρος αστυνομικών και άλλων προσώπων και έχουν μείνει στα… συρτάρια. Δεν αποκλείεται λοιπόν να ακολουθήσει νέο κύμα συλλήψεων αστυνομικών ακόμα και στελεχών της Χρυσής Αυγής το προσεχές διάστημα. Στο επίκεντρο εξάλλου μετά τις τελευταίες εξελίξεις βρίσκονται καταγγελίες που έχουν γίνει στο παρελθόν από ΜΚΟ και συλλόγων που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των αλλοδαπών στη χώρα μας.

Μετά την παρθενική έφοδο στο Α.Τ. Νίκαιας και έπειτα από τις αποκαλύψεις για το… αμαρτωλό αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα σειρά πήρε, σύμφωνα με πληροφορίες, και το τμήμα Ομόνοιας, ένα τμήμα το οποίο αντιμετωπίζει πολλές δυσλειτουργίες, ελλείψεις και θεωρείται από τα πιο «σκληρά» και δύσκολα τμήματα λόγω των καθημερινών προβλημάτων του κέντρου της πόλης.

Στο πλαίσιο των ερευνών των «αδιάφθορων» για θύλακες της Χρυσής Αυγής στην ΕΛ.ΑΣ., έλεγχος διενεργήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στο Α.Τ. Ομόνοιας έπειτα από καταγγελίες που είχαν γίνει καιρό πριν για υποθέσεις που αφορούν σε μετανάστες. Ωστόσο, σύμφωνα με το tovima.gr βρέθηκε αδικαιολόγητη ποσότητα ναρκωτικών.

Εντός των επόμενων ημερών θα ακολουθήσουν και άλλες έρευνες της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων σε τμήματα και εκτός Αθηνών για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.