current views are: 1

9 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση05:31

Η καθηγήτρια που τα «έβαλε» με τα τάγματα εφόδου της Χ.Α (Βίντεο)

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2012 ένα μαυροντυμένο μπουλούκι με τα διακριτικά της Χρυσής Αυγής ορμά στις 9 το πρωί στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου και αρχιζει να σπάει πάγκους αλλοδαπών μικροπωλητών και να αδειάζει εμπορεύματα στον δρόμο. 

Δημοσίευση 05:31’
αρθρο-newpost

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2012 ένα μαυροντυμένο μπουλούκι με τα διακριτικά της Χρυσής Αυγής ορμά στις 9 το πρωί στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου και αρχιζει να σπάει πάγκους αλλοδαπών μικροπωλητών και να αδειάζει εμπορεύματα στον δρόμο. 

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2012 μία ομάδα ατόμων με τα διακριτικά της Χρυσής Αυγής ορμά στις 9 το πρωί στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου και αρχιζει να σπάει πάγκους αλλοδαπών μικροπωλητών και να αδειάζει εμπορεύματα στον δρόμο.

Επικεφαλής ήταν ο βουλευτής της ΧΑ, Κώστας Μπαρμπαρούσης, έχοντας στο πλευρό του τον αστυνομικό φρουρό που τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ τιμωρήθηκε με φυλάκιση 13 μηνών με αναστολή για παράνομη κατοχή φυσιγγίων.

Κανείς από τη λαϊκή δεν τόλμησε να αρθρώσει λέξη απέναντι σε αυτή την επίδειξη βίας, παρά μόνο η κ. Μάχη Παπαζήση, συνταξιούχος εκπαιδευτικός. «Δεν έκανα κάτι σπουδαίο. Δεν μπορείς να κάθεσαι στην άκρη και να μη μιλάς. Έκανα το αυτονόητο», σημειώνει στα «Νέα».

Η κ. Παπαζήση θυμάται τι έγινε εκείνο το πρωινό:

«Είχαν θυμό και οργή, έβριζαν και κλωτσούσαν. Τους ρώτησα ποιος τους έδωσε το δικαίωμα. Με ποια δικαιοδοσία πήραν στα χέρια τους το νόμο; Τους είπα ότι αυτό συνιστά αντιποίηση αρχής και ότι λειτουργούν όπως το παρακράτος που δολοφόνησε τον Λαμπράκη». Οι χρυσαυγίτες δεν την πείραξαν. Ένας την αποκάλεσε «ευρωμαρξίστρια», άλλος της είπε «εδώ δεν είναι Κορέα». Την παραξένεψε που τοπικοί σταθμοί περίμεναν στις παρυφές της λαϊκής το βουλευτή να κάνει δηλώσεις θριάμβου. Κατάλαβε ότι οι κάμερες είχαν ειδοποιηθεί εκ των προτέρων, αλλά η αστυνομία απουσίαζε.

Πήγε κατευθείαν στο αστυνομικό τμήμα για να κάνει καταγγελία, αλλά της συνέστησαν να την προσκομίσει αργότερα γραπτώς. Δεν σημείωσαν καν τα στοιχεία της στο βιβλίο συμβάντων. Την επομένη συνέταξε την καταγγελία και την έστειλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Έπειτα από 15 ημέρες, όταν δόθηκε εντολή να σχηματιστεί δικογραφία την κάλεσαν από το Τμήμα.

Η κ. Παπαζήση δεν γνώριζε τα πρόσωπα των χρυσαυγιτών. Είχαν έρθει από τα γύρω χωριά για να προκαλέσουν. Η συνταξιούχος εκπαιδευτικός δεν ένιωθε θυμό, αλλά στενοχώρια. Ακόμη και την ώρα των ύβρεων τούς αντίκρισε σαν να ήταν μαθητές της.

Σκεφτόταν, όπως λέει, τις χαμένες ευκαιρίες και τον λάθος δρόμο που είχαν πάρει. Η ίδια βρισκόταν χθες, Τρίτη, στο δικαστήριο για να καταθέσει στη δίκη του Μπαρμπαρούση που τελικά αναβλήθηκε. Αρκετοί ήταν αυτοί που την αναγνώρισαν και θέλησαν να της σφίξουν το χέρι λέγοντας της:«Μπράβο, είχες κότσια». Η απάντησή της όμως πάντα σεμνή και αποστομωτική: «Έκανα απλά το αυτονόητο». 


σχετικα αρθρα