current views are: 1

9 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση08:44

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση στον δήμο Αχαρνών

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες στον καταυλισμό των Ρομά, στο δήμο Αχαρνών.

Δημοσίευση 08:44’
αρθρο-newpost

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες στον καταυλισμό των Ρομά, στο δήμο Αχαρνών.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες στον καταυλισμό των Ρομά, στο δήμο Αχαρνών.

Είχε προηγηθεί, τον περασμένο Ιούλιο, μηνυτήρια αναφορά του δημάρχου Αχαρνών, Σωτήρη Ντούρου, σχετικά με την κλιμακούμενη παραβατικότητα και εγκληματικότητα στην περιοχή.

Στην αναφορά γινόταν λόγος, μεταξύ άλλων, για σοβαρό πρόβλημα εμπορίας, διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών, για ληστείες πολιτών, αλλά και κλοπές δημόσιας και δημοτικής περιουσίας (καπάκια από καλώδια, ηλεκτροκαλώδια του δημοτικού φωτισμού, του προαστιακού σταθμού και της Αττικής Οδού, ακόμη και σιδερένιοι κάδοι απορριμμάτων είχαν εξαφανισθεί).

Γινόταν, εξάλλου, ιδιαίτερη μνεία στην έλλειψη συνεργασίας από την πλευρά της ελληνικής αστυνομίας.

Όπως χαρακτηριστικά έγραφε στην αναφορά, που έκανε τον Ιούλιο, ο κ. Ντούρος, «παρά τις εκκλήσεις μας προς την ελληνική αστυνομία, αλλά και τις κινήσεις διαμαρτυρίας που έχουμε κάνει, μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει καμία αξιόλογη ενέργεια αντιμετώπισης του θέματος».

Τελικά, η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες, ενώ, για λόγους ασφαλείας των αστυνομικών δυνάμεων, είχε αποφασισθεί να μην ανακοινωθεί εκ των προτέρων, αλλά να γίνει αιφνιδίως.

Κατά την επιχείρηση, ελέγχθηκαν 155 άτομα και 125 οχήματα, προσήχθησαν 45 άτομα και συνελήφθησαν 18, εκ των οποίων πέντε, επειδή σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για εμπορία ναρκωτικών και ληστείες, τρία άτομα εναντίον των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για εμπορία ναρκωτικών, τρία άτομα για αρπαγή ανηλίκων, δύο άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, ένα άτομο για κατοχή ναρκωτικών, τρία άτομα για παράβαση ΓΟΚ και ένα άτομο για παράβαση υγειονομικής διάταξης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


σχετικα αρθρα