Επιστολή προς την υπουργό Παιδείας και τον υπουργό Οικονομικών έστειλαν απόψε οι καθηγητές Πανεπιστημίου, ΤΕΙ, οι ερευνητές και ολόκληρη η Πανεπιστημιακή Κοινότητα σχετικά με τις μισθολογικές εξελίξεις στο δημόσιο.

Στην επιστολή τους σημειώνουν ότι : “Με αφορμή το «Προσχέδιο μελέτης για τις μισθολογικές εξελίξεις στο δημόσιο», αλλά και τις συνεχώς ανακυκλούμενες δημοσιογραφικές αναφορές στο ειδικό μισθολόγιο των μελών ΔΕΠ, ΕΠ ΤΕΙ και Ερευνητών, θα θέλαμε να ενημερώσουμε κατ’ αρχήν για τα συγκριτικά στοιχεία, τα οποία προκύπτουν ακριβώς από αυτό το προσχέδιο, για την αποφυγή τυχόν παρανοήσεων σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση.“

Μάλιστα δημοσιοποίησαν και πίνακα με την μεταβολή των συνολικών αμοιβών τους μεταξύ 2006 και 2010 . Ένας πίνακας που όπως σημειώνουν “αποτυπώνει με σαφήνεια τη μισθολογική εξέλιξη των 5 κατηγοριών απασχολουμένων στο Δημόσιο με ειδικά μισθολόγια κατά την περίοδο 2006-2010".

Στην επιστολή τονίζεται μάλιστα ότι “ειδικά οι δάσκαλοι και οι ερευνητές του χώρου της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της Έρευνας βρίσκονται στην πλέον δραματική κατάσταση από ποτέ”.

Και καταλήγουν ζητώντας : "α) άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση για όλα τα συμβαίνοντα στα σχετικά θέματα, και β) την άμεση ενεργοποίηση κοινής Επιτροπής των δύο Υπουργείων, στην οποία θεωρούμε δεδομένη τη συμμετοχή μας. Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά και σε όλους τους τόνους ότι για μας ο χαρακτήρας του μισθολογίου αλλά και όλα τα παραπάνω αναλυτικά περιγραφόμενα αποτελούν σαφή κόκκινη γραμμή. Για τις συνέπειες της όποιας παραβίασής της και της αναίρεσης των προσφάτως υπεσχημένων, εμείς δεν φέρουμε καμιά ευθύνη".