ΕΛΛΑΔΑ

Αδελφοποίηση Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου με το νοσοκομείο της Λεμεσού

Δημοσίευση 3 Μαρτίου 2011, 20:19 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αδελφοποίηση Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου με το νοσοκομείο της Λεμεσού
Facebook Twitter Whatsapp

Συμφωνία αδελφοποίησης του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου, με το νοσοκομείο της Λεμεσού υπογράφηκε σήμερα στο Ηράκλειο παρουσία των υπουργών Υγείας Ελλάδος και Κύπρου κ. Ανδρέα Λοβέρδου και .Χρήστου Πατσαλίδη.

Συμφωνία αδελφοποίησης του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου, με το νοσοκομείο της Λεμεσού υπογράφηκε σήμερα στο Ηράκλειο παρουσία των υπουργών Υγείας Ελλάδος και Κύπρου κ. Ανδρέα Λοβέρδου και .Χρήστου Πατσαλίδη.

Ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στο πρωτόκολλο συνεργασίας ανέφερε ότι προβλέπει τη συνεργασία σε συγκεκριμένους επιστημονικούς τομείς με προτεραιότητα στα οφθαλμολογικά και ογκολογικά περιστατικά. Η επόμενη συνάντηση, όπως ανέφερε, θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό για τη συγκεκριμενοποίηση της συνεργασίας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας της Κύπρου, Χρίστος Πατσαλίδης ανέφερε ότι η σχέση Κύπρου - Κρήτης είναι πιο ξεχωριστή από ότι με την υπόλοιπη Ελλάδα. Ο ίδιος τόνισε ότι το κείμενο που υπογράφεται σήμερα περιλαμβάνει ουσιαστικές αλλαγές, σε σχέση με τη συνεργασία γύρω από την εκπαίδευση και την έρευνα, ενώ όπως ανέφερε, στα σκαριά είναι η δημιουργία ιατρικής σχολής στην Κύπρο ως το 2013.

"Το πρόβλημα με το μοντέλο διαχείρισης στον τομέα της υγείας δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Ο τομέας της υγείας "ψάχνεται", τα κόστη αυξάνονται και είναι αναγκαία η ορθολογική διαχείριση" - είπε ο κ. Πατσαλίδης.

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Νίκος Κόκκινης αναφέρθηκε στους άμεσους στόχους του ΠΑΓΝΗ για το 2011, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα θα υλοποιηθούν μέσα στον τρέχοντα μήνα, όπως είναι η λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής και η Παρεμβατική Καρδιολογία, καθώς και η λειτουργία των νέων ΤΕΠ.

Αργότερα σε συνέντευξη τύπου ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε αναλυτικά σε θέματα που αφορούν στην υγεία στην Κρήτη και στην λειτουργία των Κ.Υ., μετά και την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Κέντρο Υγείας του Αρκαλοχωρίου το μεσημέρι, αλλά και σε άλλα θέματα που αφορούν γενικότερα στις δομές υγείας της Κρήτης.

Ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε τη θλίψη του για το κλείσιμο της μονάδας νεογνών στα Χανιά και απόρησε πως οι δύο γιατροί της παραιτήθηκαν, αφού αυτή την εβδομάδα η μονάδα θα ενισχύονταν με πρόσθετο προσωπικό.

Όπως , ανέφερε, θα δημοπρατηθούν μέσα στο Μάρτιο και Απρίλιο έργα υγείας 250 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά απομένουν αδιάθετα ακόμα 300 εκατομμύρια, επειδή δεν υπάρχουν έτοιμες μελέτες.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι σε επίπεδο Ηρακλείου δε θα γίνουν συγχωνεύσεις νοσοκομείων, όπως σχεδιάζεται σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όμως ζήτησε από το Βενιζέλειο και το ΠΑΓΝΗ να δουν απαραίτητα τις προοπτικές μεταξύ τους συνεργασιών και να καταλήξουν σε αυτές εντός του Μαρτίου.

Έξω από το ξενοδοχείο που πραγματοποιήθηκε η υπογραφή έγινε παράσταση διαμαρτυρίας από νοσοκομειακούς γιατρούς και φοιτητές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις εξελίξεις στην υγεία και ζήτησαν να συναντηθούν με τον κ. Λοβέρδο.