Βαρύτατες ποινές επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε δύο Αλβανούς που κάθισαν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για ένοπλη ληστεία που διέπραξαν πριν από πέντε χρόνια σε ψαροταβέρνα στη δυτική Θεσσαλονίκη, κατά την οποία, ο ένας από τους δύο, άνοιξε πυρ, με αποτέλεσμα να τραυματίσει μία υπάλληλο στο κεφάλι. Το δικαστήριο επέβαλε στους δράστες, συνολικές ποινές κάθειρξης 59 και 45 ετών, αντιστοίχως (εκτιτέα τα 25 χρόνια).

Για αρκετό καιρό η υπόθεση εθεωρείτο ανεξιχνίαστη, μέχρι που στο τέλος του περασμένου χρόνου, οι αστυνομικές αρχές, ερευνώντας άλλη υπόθεση για την οποία κατηγορούνταν οι δύο αλλοδαποί και αξιοποιώντας τα κοινά ευρήματα βαλλιστικών εξετάσεων, έφτασαν στους δράστες της παραπάνω ληστείας. Οι κατηγορούμενοι, 39 και 34 ετών, σεσημασμένοι για άλλα αδικήματα, αρνήθηκαν τις πράξεις τους και κρίθηκαν ένοχοι όπως κατηγορούνται.

Η ληστεία είχε σημειωθεί το Δεκέμβριο του 2008, όταν οι κατηγορούμενοι άρπαξαν 3.500 ευρώ από τα ταμεία της ψαροταβέρνας, κι αφού ξυλοφόρτωσαν τον ιδιοκτήτη της, ζητώντας κι άλλα χρήματα, ο 39χρονος πυροβόλησε δύο φορές με πιστόλι 'τοκάφερ' τραυματίζοντας μία από τις έξι υπαλλήλους της επιχείρησης.