current views are: 1

9 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση17:52

Κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά στο γραφείο του Βαρβιτσιώτη (φωτό)

Εμπρηστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην οδό Γενναδίου 3 στο Κολωνάκι, πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από τις 8.00 το βράδυ.

Δημοσίευση 17:52’
αρθρο-newpost

Εμπρηστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην οδό Γενναδίου 3 στο Κολωνάκι, πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από τις 8.00 το βράδυ.

Εμπρηστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην οδό Γ. Γενναδίου 3 στο Κολωνάκι, πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από τις 8.00 το βράδυ.
 
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ομάδα κουκουλοφόρων έριξε εύφλεκτο υγρό στο ισόγειο του κτιρίου όπου βρίσκονται τα γραφεία του υπουργού και έβαλε φωτιά με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες απομάκρυναν άτομα που βρίσκονταν στο γραφείο του κ. Βαρβιτσιώτη και στη συνέχεια έβαλαν τη φωτιά, η οποία δεν έλαβε μεγάλες διαστάσεις. Οι φλόγες σβήστηκαν από την Πυροσβεστική (ειδοποιήθηκε στις 19.51) που έσπευσε στο σημείο και άμεσα έσβησε τη φωτιά.
 
Οι δράστες αναζητούνται ενώ για την επίθεση διενεργείται προανάκριση από την Κρατική Ασφάλεια.

Ακολούθησε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στα πέριξ του γραφείου του κ. Βαρβιτσιώτη καθώς και στα Εξάρχεια, με την αστυνομία να προχωρά σε δέκα προσαγωγές υπόπτων.

«Δεν θα μας πτοήσει η δράση των κουκουλοφόρων»

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Ναυτιλίας έκανε λόγο για άνανδρη και τρομοκρατική επίθεση  από κουκουλοφόρους που εμπεριέχει ξεκάθαρα πολιτικά χαρακτηριστικά.

«Τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες, από όπου και αν προέρχονται» τόνισε και σημείωσε  παράλληλα πως θέτουν σε κίνδυνο τη Δημοκρατία και τους πολίτες.

«Σε ό,τι αφορά εμένα, δε με πτοούν. Με δυναμώνουν, ώστε να συνεχίσω να υπηρετώ τη Δημοκρατία, τους πολίτες και την πατρίδα μου», κατέληξε.

Νωρίτερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Βαρβιτσιώτης επιβεβαίωσε ότι οι δράστες απομάκρυναν μέσω απειλών δύο συνεργάτες του από το γραφείο.

Όπως δήλωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης, οι επτά κουκουλοφόροι δράστες εισέβαλαν στο γραφείο και με απειλές έβγαλαν από το χώρο τους δυο υπαλλήλους που βρίσκονταν εκεί. Στη συνέχεια, έριξαν εύφλεκτο υγρό, έβαλαν φωτιά και τράπηκαν σε φυγή.

Την επίθεση καταδίκασε η κυβέρνηση καθώς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.


σχετικα αρθρα