Αποφασισμένο να κλείσει οριστικά το θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ είναι το υπουργείο Παιδείας, την ώρα που οι υπάλληλοι των τεσσάρων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που δεν έχουν στείλει ακόμα τις λίστες για την κινητικότητα, καλούνται πλέον από μόνοι τους μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα να συμπληρώσουν τα στοιχεία για την αξιολόγηση. 

Μέχρι σήμερα τις σχετικές λίστες στο ΑΣΕΠ έχουν στείλει τα πανεπιστήμια Ιωαννίνων, Κρήτης, Θεσσαλίας και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ το Αριστοτέλειο με ανακοίνωσή του ζήτησε παράταση.

Ωστόσο, το υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να περιμένει, καθώς τα χρονοδιαγράμματα έχουν λήξει και για το λόγο αυτό με απόφασή του ζητά από τους υπαλλήλους να παρακάμψουν τις διοικητικές υπηρεσίες των πανεπιστημίων και σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα στη Διεύθυνση Προσωπικού Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την επικαιροποίηση των προσόντων τους. Για όσους υπαλλήλους δεν πειθαρχήσουν, σύμφωνα με την προωθούμενη ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας, προβλέπεται αργία.