Κανονικά θα διεξαχθούν σήμερα τα δρομολόγια στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο μετά την αναστολή της εξαγγελθείσας για σήμερα τετράωρης στάσης εργασίας, καθώς το Δικαστήριο την έκρινε παράνομη και καταχρηστική.

Oι εργαζόμενοι υπενθύμισαν, ότι σε συνάντηση που είχαν πριν δυο μήνες τα συνδικάτα Μεταφορών ΣΤΑ.ΣΥ. - Ο.Σ.Υ. - Ο.Σ.Ε. με τον υπουργό Μεταφορών, ο ίδιος ήταν κατηγορηματικά αντίθετος με την «αντιδημοκρατική και αυταρχική» - όπως δήλωσε - επίταξη εργαζομένων και δεσμεύτηκε για την άμεση άρση της.

«Όχι μόνο έλεγε ψέματα γιατί δεν ανέστελλε την επίταξη αλλά σε μια κινητοποίηση των εργαζομένων με 4ωρη στάση εργασίας για να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση, τους έσυρε στα δικαστήρια. Τον πήρε ο πόνος για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού αυτός που την ίδια στιγμή υπογράφει και υπερασπίζεται μνημόνια που ούτε καν τα έχει διαβάσει…; Κύριε υπουργέ, ας σταματήσει εδώ η υποκρισία και πείτε ευθέως, ότι και εσείς είστε ένας από αυτούς που θέλετε εργαζόμενους εγκλωβισμένους στην επίταξη, εργαζόμενους εξαθλιωμένους μισθολογικά, κοινωνικά και εργασιακά» αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους.