Απο νωρίς το πρωί ξεκίνησαν - για δεύτερη ημέρα - οι έρευνες στην Γαύδο για τον 31χρονο απο την Ιθάκη, ο οποίος εξαφανίστηκε απο τις 29 Σεπτεμβρίου.
 
Χθες - μέχρι που νύχτωσε - δεκάδες άνθρωποι (αστυνομικοί-πυροσβέστες-εθελοντές Σαμαρείτες-κάτοικοι της Γαύδου) ερεύνησαν ένα πολύ μεγάλο τμήμα του νησιού, ξεκινώντας απο το σημείο όπου είχε θεαθεί για τελευταία φορά, στην περιοχή της Τρυπητής.
 
Σήμερα οι έρευνες θα συνεχιστούν, ενώ στο "μικροσκόπιο" θα τεθούν και οι κλήσεις απο το κινητό του τηλέφωνο το οποίο βρέθηκε μαζί με άλλα προσωπικά του αντικείμενα, στην Τρυπητή.
 
Στο μεταξύ, στα Χανιά ήρθαν συγγενείς του 31χρονου, ο οποίος - σύμφωνα με πληροφορίες - φεύγοντας απο το σπίτι του, είχε πει στους οικείους του ότι σκοπεύει να μείνει μόνιμα στην Γαύδο.
 
Όπως δημοσίευσε το Flashnews.gr αγνοούμενος έφτασε στα Χανιά στις 20 Σεπτεμβρίου και πήγε στην Γαύδο, συμμετέχοντας σε συμπόσιο που διοργανώθηκε απο το "Πυθαγόρειο Ινστιτούτο Φιλοσοφικών Ερευνών για την Αθανασία του Ανθρώπου" στις 21 - 23 Σεπτεμβρίου και είχε ως θέμα "Η αθανασία ως τρόπος ζωής". 
 
Το συμπόσιο πραγματοποιήθηκε στο Μετόχι όπου είναι τα σπίτια Ρώσων οι οποίοι διαμένουν εδώ και χρόνια στην Γαύδο.
 
Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, ο 31χρονος πήγε μαζί με τους Ρώσους που τον φιλοξενούσαν και άλλα άτομα, στην τοποθεσία Τρυπητή
 
Στην συνέχεια και ενώ ετοιμάζοντο να επιστρέψουν, εκείνος τους είπε να φύγουν και πως θα καθόταν λίγο μόνος του.
 
Έκτοτε δεν έδωσε άλλα σημεία ζωής, ενώ  βρέθηκαν τα ρούχα που φορούσε, το πορτοφόλι και το κινητό του τηλέφωνο στην "καρέκλα" - μνημείο που έχουν στήσει οι Ρώσοι κάτοικοι της Γαύδου σε απόκρημνο σημείο στην Τρυπητή.
 
Επίσης τα υπόλοιπα ρούχα του είχαν μείνει εκεί που φιλοξενείτο, ενώ - σύμφωνα με τις αρχές - έχει εξακριβωθεί πως δεν έφυγε απο το νησί.