Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των επτά μελών της σπείρας που έφτιαχνε πλαστές διαθήκες και κληρονομούσε ακίνητα παράνομα. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «Για την εξάρθρωση από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχεται σε υποθέσεις σύνταξης πλαστών διαθηκών και παράνομης ιδιοποίησης περιουσιακών στοιχείων ατόμων που είχαν αποβιώσει, δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, φωτογραφίες και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος των επτά μελών της οργάνωσης.

Πρόκειται για τους:

1) ΔΑΝΙΗΛ Έλενα του Εμμανουήλ Αγγουρίδη και της Αναστασίας

2) ΑΓΓΟΥΡΙΔΟΥ Αναστασία του Ιωάννη και της Γεωργίας

3) ΦΩΤΙΑΔΗ Κωνσταντίνο του Λαζάρου και της Ελένης

4) ΦΩΤΙΑΔΗ Εμμανουήλ του Λαζάρου και της Ελένης

5) ΦΩΤΙΑΔΗ Μάριο του Λαζάρου και της Ελένης

6) ΦΟΥΛΟΥ Βασιλική του Γρηγορίου και της Ελένης και

7) RUBINSTEIN MAITLAND Robert – John του Kenneth και της Αναστασίας

(μη συλληφθείς)

Σε βάρος των ανωτέρω, από τους οποίους έχουν συλληφθεί οι έξι πρώτοι, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης (συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση), της πλαστογραφίας μετά χρήσεως από κοινού κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, της απάτης κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια, κατ’ εξακολούθηση και από κοινού και ενώπιον δικαστηρίου.

Οι δυο τελευταίες αξιόποινες πράξεις τελέστηκαν εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, υπό τις ιδιαιτέρως επιβαρυντικές περιστάσεις του υπερβαίνοντος το ποσό των 150.000 ευρώ αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και της επί μακρόν τελέσεως του εγκλήματος, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια, κατ’ εξακολούθηση και από κοινού, προς όφελος και εντός των πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς στη διερεύνηση της συμμετοχής των ατόμων αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις».