Σε φυλάκιση 20 μηνών η οποία αναστέλλεται επί τριετία καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 35χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι τον Ιούνιο λήστεψε 85χρονο την ώρα που βρισκόταν και ψώνιζε στη λαϊκή

Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονταν και δύο Ρομά ένας 38χρονος και μία 43χρονη, τους οποίους το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Αλεξανδρή τους απάλλαξε από κάθε κατηγορία. 

Το περιστατικό είχε σημειωθεί την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 το πρωί, όταν ο 85χρονος πήγε στην οδό Πτολεμαίων όπου γίνεται η λαϊκή αγορά προκειμένου να κάνει τις αγορές του σε οπωρολαχανικά. 

Ο 85χρονος ανυποψίαστος έβγαλε από τη τσέπη του χρήματα για πληρώσει κάποιον παραγωγό, όμως δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την πράξη του. Την ώρα εκείνη ένας 38χρονος και ένας 35χρονος όρμησαν επάνω του, τον έριξαν με τη βία στο έδαφος και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ που ο ηλικιωμένος κρατούσε! 

Οι δύο δράστες αφού πήραν τα χρήματα μπήκαν σε ι.χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 43χρονη και τράπηκαν σε φυγή! 

ʼμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι αξιοποιώντας περιγραφικά στοιχεία που είχαν στην διάθεση τους κατάφεραν μετά από λίγο να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους τρεις δράστες. 

Το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ βρέθηκε στην κατοχή του 38χρονου και αποδόθηκε στον ηλικιωμένο. 

Ενώπιον του ανακριτή όπου βρέθηκαν, ο 38χρονος Ρομά αρνήθηκε την κατηγορία και δήλωσε ότι τα χρήματα τα πήρε ο 35χρονος, τον οποίο μάλιστα – όπως επεσήμανε- επέπληξε για την πράξη του αυτή. Ο 38χρονος είπε πως ο ίδιος μετέβη στη λαϊκή για να αγοράσει πεπόνια και καρπούζια μαζί με εγγονάκια του! 

Από την πλευρά του ο 35χρονος αποδέχτηκε ότι τα χρήματα τα είχε πάρει, όχι όμως από τον 85χρονο αλλά από το έδαφος όπου έπεσαν όταν ο ηλικιωμένος τα έβγαλε για να πληρώσει.