Σε κινητοποιήσεις με το χαρακτήρα απεργιών και καταλήψεων προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), αντιδρώντας στην απόφαση της ΑΤΕBank να βγάλει την εταιρία στο σφυρί. Τη μεγάλη τους δυσαρέσκεια και ανησυχία εκφράζουν και οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Ορεστιάδας, κάνοντας λόγο για κοροϊδία όσων τόσα χρόνια χαρακτήριζαν την ΕΒΖ ως "μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή".

Εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν σήμερα, στην Αθήνα, με τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τον πρόεδρο του Συνασπισμού, Αλέξη Τσίπρα και τον τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, Γιώργο Κασαπίδη.

Την επόμενη εβδομάδα θα έχουν επαφές με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, στη Θεσσαλονίκη, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν πολιτικούς υποστηρικτές στον αγώνα τους για την επιβίωση της βορειοελλαδικής αγροτικής βιομηχανίας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΕΒΖ, Μανώλης Λαγογιάννης, την Τρίτη πρόκειται να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στις τρεις μονάδες της εταιρείας, σε Πλατύ, Σέρρες και Ορεστιάδα, προκειμένου να αποφασίσουν την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, πιθανότατα την Τετάρτη.

Οι γενικές συνελεύσεις θα κληθούν να εγκρίνουν και τη διπλή κατάληψη, του κτιρίου των κεντρικών υπηρεσιών της ΕΒΖ και του κεντρικού καταστήματος της ATEBank στη Θεσσαλονίκη, που βρίσκονται αμφότερα στην πλατεία Αριστοτέλους.