Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Το μεγάλο στοίχημα για την Αντιτρομοκρατική είναι πλέον η ανεύρεση του οπλισμού, που όπως προκύπτει από καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων, έχει στη διάθεσή της και κρύβει η Χρυσή Αυγή. Οι έρευνες γίνονται σε κάθε πιθανό σημείο αλλά ακόμη και σε τοποθεσίες υπεράνω... υποψίες. 

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει έρευνες σε περισσότερα από 20 σημεία. Οι έρευνες εκτός της Αττικής έχουν επεκταθεί σε Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, ενώ αιφνιδιαστικοί έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί και σε αρκετά μοναστήρια.

Χαρακτηριστική περίπτωση η χθεσινή αιφνιδιαστική έφοδος που πραγματοποίησαν άνδρες της Αντιτρομοκρατικής σε μοναστήρι του Ωρωπού στο πλαίσιο της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.

Όπως είχε προκύψει και από το εισαγγελικό πόρισμα, η λειτουργία της Χρυσής Αυγής στα πρότυπα της εγκληματικής οργάνωσης συνδυάζεται και με κρύπτες όπλων που έχει κρύψει η Χρυσή Αυγή σε άγνωστη τοποθεσία. Η εν λόγω έρευνα πάντως αποφασίστηκε έπειτα από καταγγελία σχετικά με το συγκεκριμένο μοναστήρι του Ωρωπού.

Τα όπλα αυτά χρησιμοποιούνταν κυρίως για τις στρατιωτικού τύπου εκπαιδεύσεις των μελών της Χ.Α. Ωστόσο, από την έρευνα δεν βρέθηκε τίποτα.  

Σε κάθε περίπτωση, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής «χτενίζουν» σημεία που έχουν κριθεί ως πιθανές κρύπτες του οπλοστασίου της Χρυσής Αυγής. 

Υπενθυμίζουμε, ότι ιδιαίτερα «διαφωτιστικός» ήταν στην κατάθεσή του ο προστατευόμενος μάρτυρας Δ', ο οποίος αναφέρθηκε στο οπλοστάσιο του κόμματος, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει κάθε καταγγελία που δέχεται σχετικά με την υπόθεση και τα όπλα. 

Απόσπασμα της επίμαχης κατάθεσης του μάρτυρα Δ':

Στο σκοπευτήριο στο Χαϊδάρι για να μην δίνουν στόχο

Στην κατάθεση του στη ΓΑΔΑ ο μάρτυρας δηλώνει πως κάθε Σαββατοκύριακο τα μέλη του κόμματος, επιδίδονταν σε εκπαίδευση ή αγώνες σκοποβολής στον «ανοικτό χώρο δίπλα από το σκοπευτήριο στο Χαϊδάρι ώστε να μην τραβήξουν οι δικοί μας πυροβολισμοί την προσοχή της Αστυνομίας».

Το οπλοστάσιο σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο

Ένα ακόμη στοιχείο προς εντοπισμό και έρευνα είναι η περιοχή Αμμο Σουρέζα του Ασπροπύργου, και συγκεκριμένα το σημείο από ο στενός πυρήνας μετέφερε πιστόλια, πιστόλια εκτόξευσης ναυτικών φωτοβολίδων, ναυτικές φωτοβολίδες, κροτίδες και άλλου είδους οπλισμό.

Εκεί, πίσω από τις αποθήκες γνωστής εταιρείας κοντά στην Αττική οδό ήταν ένα από τα κρησφύγετα της Χρυσής Αυγής όπου τα μέλη της «έφθαναν» πάντα μετά από εντολή του πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γιώργου Πατέλη. «Η αποθήκη ήταν περίπου 100-150 τ.μ. και τα κλειδιά της τα είχε ο Πατέλης», αναφέρει ο μάρτυρας.

Η καφετέρια – γιάφκα των Αμπελοκήπων

Ανάμεσα σε κόσμο για να μην δίνουν στόχο, ο προστατευόμενος μάρτυρας, δηλώνει πως συναντούσαν έναν άνθρωπο της αστυνομίας και φίλο του κόμματος. Μάλιστα, σχετικά με τις εκπαιδεύσεις τους κάνει λόγο και χρήση με όπλα ενός αστυνομικού «περίπου 1,90 και γυμνασμένος ο οποίος συχνάζει σε café στους Αμπελόκηπους που είναι πίσω από τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής».

Σύμφωνα με το Βήμα, στο συγκεκριμένο κατάστημα σύχναζαν εκτός από τον αστυνομικό και δύο πρώην και νυν βουλευτές της Χρυσής Αυγής από την κεντρική Ελλάδα αλλά και συγγενής ενός υψηλόβαθμου στελέχους της οργάνωσης που υπηρετεί στις ένοπλες δυνάμεις.

Έκρυβαν όπλα σε μοναστήρια

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με κατάθεση ενός δεύτερου προστατευόμενου μάρτυρα, σε δύο μοναστήρια στις αρχαίες Κλεώνες είχαν κρυφθεί όπλα της Χρυσής Αυγής με την εμπλοκή και παρέμβαση του βουλευτή Κορινθίας, Στάθη Μπούκουρα. Μετά από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, δεν εντοπίσθηκαν όπλα, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την κατάθεση του μάρτυρα, καθώς μπορεί μετά την δολοφονία Φύσσα οι χρυσαυγίτες να μετακίνησαν τα όπλα σε κάποιο άλλο σημείο.