Στον Ε' ανακριτή Πειραιά, με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αναμένεται να απολογηθούν σήμερα τα τέσσερα άτομα, που έχουν αναγνωρισθεί από τα μέλη του ΚΚΕ και του Συνδικάτου Μετάλλου, ότι συμμετείχαν στην ομάδα της Χρυσής Αυγής, που τους επιτέθηκε με λοστούς και καδρόνια, έξω από τις εγκαταστάσεις της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, τα μεσάνυχτα της 12ης Σεπτεμβρίου.

Ο ένας από τα τέσσερις, που φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία του Π.Φύσσα, αλλά και σε επιθέσεις σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων και εμφανίζεται ως «πυρηνάρχης» του Περάματος, έχει ήδη προφυλακιστεί, μετά την κατάθεσή του στον ανακριτή στην Ευελπίδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος στην απολογία του είχε υποστηρίξει ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση είχε πολιτικές σκοπιμότητες και ότι ήταν ένα απλό μέλος της Χρυσής Αυγής, στην οποία προσχώρησε για την «αντιμνημονιακή στάση της».

Σημειώνεται ότι τα εννέα άτομα, μέλη του ΚΚΕ και του Συνδικάτου Μετάλλου, που είχαν τραυματιστεί κατά την επίθεση στο Πέραμα, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννης, στις συμπληρωματικές τους καταθέσεις στον Ε' ανακριτή Πειραιά, φέρεται να έχουν υποστηρίξει ότι τα μέλη της ομάδας της Χρυσής Αυγής κρατούσαν ξύλινα ρόπαλα με ειδικά διαμορφωμένες μεταλλικές προεξοχές ικανές να προκαλέσουν θάνατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία από αυτές τις ιδιοκατασκευές εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένη πίσω από μονάδα κλιματιστικού μηχανήματος στην είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα το απόγευμα της επόμενης ημέρας και παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.