Ένας νεαρός οδηγός αυτοκινήτου έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί στο δρόμο του Πανοράματος, λίγο πριν από τον τερματικό σταθμό Χορτιάτη του ΟΑΣΘ.

Από τις πρώτες πληροφορίες, ο άτυχος οδηγός, ηλικίας 23 ετών, επιχείρησε να προσπεράσει λεωφορείο του ΟΑΣΘ, αλλά συγκρούστηκε μετωπικά με δεύτερο λεωφορείο του Οργανισμού που εκινείτο στο αντίθετο ρεύμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Όπως έγινε γνωστό, από το τροχαίο τραυματίστηκαν ελαφρά επιβάτες των αστικών λεωφορείων καθώς κι ένας από τους δύο οδηγούς τους.

Σύμφωνα με το thestival.gr στο οποίο μίλησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης, ο νεαρός οδηγός του αυτοκινήτου, ο οποίος έχασε τη ζωη του, θέλησε να προσπεράσει το λεωφορείο με αριθμό 688 γραμμη της γραμμής 58. Στην προσπάθειά του να τον διευκολύνει ο οδηγός του αστικού, έκανε στην άκρη, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματίες.

Ωστόσο, ο οδηγός του λεωφορείου υπ' αριθμόν 685 επίσης της γραμμής 58 δεν πρόλαβε να αντιδράσει, με αποτέλσμα την μετωπική σύγκρουση των δύο οχημάτων. Εκτός από τους τέσσερις τραυματίες που μεταφέρονται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, μεταξύ των οποίων και ο οδηγός του λεωφορείου, σε δύο ακόμη παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο σημείο.

Λόγω του τροχαίου "παρέλυσε" ο συγκεκριμένος δρόμος και με δυσκολία κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά της τροχαίας.

Στο μεταξύ, η πρωινή βροχόπτωση και ως εκ τούτου η ολισθηρότητα του οδοστρώματος δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Σε αρκετές περιπτώσεις καταγράφηκαν τροχαία ατυχήματα με υλικές ζημιές, στα οποία κλήθηκε να επιληφθεί η τροχαία.