Σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, 42χρονος που κατηγορείτο για τη δολοφονία 53χρονου ιδιοκτήτη καταστήματος σούπερ μάρκετ, τον Δεκέμβριο του 2009, στις Συκιές Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο δράστης με την απειλή όπλου είχε αποπειραθεί να ληστέψει το κατάστημα, αλλά συνεπλάκη με τον άτυχο ιδιοκτήτη του, όταν ο τελευταίος προσπάθησε να τον αφοπλίσει. Μπροστά στα μάτια του γιου του ιδιοκτήτη και άλλων υπαλλήλων της επιχείρησης, ο 42χρονος πυροβόλησε το θύμα του από μικρή απόσταση.

Τελικά, συνελήφθη ένα μήνα αργότερα έπειτα από έρευνες των διωκτικών αρχών. Όπως διαπιστώθηκε είχε διαπράξει το διάστημα πριν τη σύλληψή του σωρεία ληστειών, ενώ πριν τη δολοφονία είχε ληστέψει άλλη μία φορά την επιχείρηση του 53χρονου.

Κατά την απολογία του, ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον επιχειρηματία, από την οικογένεια του οποίου ζήτησε συγγνώμη. Τόνισε δε ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε κατά τη διάρκεια της πάλης με το θύμα.

Εντύπωση πάντως είχε προκαλέσει η απολογία του στον ανακριτή, λίγες μέρες μετά τη σύλληψή του, όταν ο δράστης, άνεργος τότε και πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, είχε υποστηρίξει ότι διέπραττε τις ληστείες για να πληρώσει τα δάνεια και τα χρέη του.