Εξαρθρώθηκε ύστερα από συστηματική και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης πολυμελής εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε ναρκωτικά από τη Βουλγαρία στην ελληνική επικράτεια και στη συνέχεια τα διακινούσε στην Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση 10 μελών της οργάνωσης από τους οποίους πέντε είναι Έλληνες, ηλικίας 31, 45, 50, 54 και 58 ετών και 5 αλλοδαποί, τρεις υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 44, 35 (γυναίκες) και 43 ετών και δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 39 και 43 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης ναρκωτικών, της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράνομης οπλοκατοχής.

Ειδικότερα, ύστερα από ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 1-10-2013 έως 9-10-2013 στους Νομούς Έβρου, Καβάλας, Δράμας και Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν οι τρεις ημεδαποί ηλικίας 31, 54 και 58 ετών και οι πέντε αλλοδαποί, μέλη της οργάνωσης.

Τα δύο μέλη της οργάνωσης, ημεδαποί, ηλικίας 45 και 50 ετών είχαν ήδη φυλακιστεί για κακουργηματικές πράξεις, ενώ σε βάρος τους εκδόθηκαν σχετικά Εντάλματα Σύλληψης για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Όπως προέκυψε, οι συλληφθέντες, από τις αρχές του 2013, είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση, ενώ ηγετικό ρόλο είχαν οι δύο ημεδαποί, ηλικίας 58 και 50 ετών, ενώ ο 50χρονος δραστηριοποιούνταν είτε μέσα από το κατάστημα κράτησης, όπου κρατούνταν, είτε πιο ενεργά κατά τις άδειες που λάμβανε.

Επίσης, οι αλλοδαποί δράστες, ηλικίας 35, 43, 39 και 43 ετών και ο 45χρονος ημεδαπός, ενεργώντας ο καθένας με το δικό του ρόλο στην οργάνωση, προμήθευαν τα δύο ηγετικά μέλη με ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης.

Ακόμη, ο 58χρονος αναλάμβανε μαζί με τον 54χρονο ημεδαπό την διακίνηση μέρους της ποσότητας των ναρκωτικών στην Αλεξανδρούπολη, ενώ το υπόλοιπο το διέθετε στον 31χρονο ημεδαπό, προκειμένου να το διακινήσει στην Καβάλα.

Τέλος, προέκυψε ότι η 44χρονη αλλοδαπή βοηθούσε τον 58χρονο, ηγετικό μέλος.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών για την συγκεκριμένη υπόθεση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2 νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 50,8 γραμμαρίων
  • 1 νάιλον συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 7,6 γραμμαρίων
  • 1 σημειωματάριο, όπου αναγράφονταν διάφορες συναλλαγές ναρκωτικών
  • 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
  • 2 κυνηγετικά όπλα
  • 2 μαχαίρια
  • 4 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
  • 1 δίκυκλη μοτοσικλέτα
  • το χρηματικό ποσό των 320 ευρώ
  • 9 κινητά τηλέφωνα

Σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σύλληψης των δραστών, ο 58χρονος, ενώ βρισκόταν στο εσωτερικό οχήματος, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών, επιτάχυνε και κινήθηκε εναντίον τους, τραυματίζοντας τελικά ελαφρά έναν από αυτούς.

Σημειώνεται ότι οι δύο ημεδαποί, ηλικίας 54 και 58 ετών, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ ο 58χρονος και για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, ενώ ερευνάται η πολυσχιδής δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης και συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη τυχόν άλλων μελών της.